Je to extra ořechová dobrota a milovníkům ořechů vřele doporučuji!
Těsto:
500 ml hladké mouky
1/2 lžičky prášku do pečiva
1 lžička vanilkového extrakt
200 g másla
220 g lučiny ( dala jsem jednu lučinu a zbytek tvarohu z vaničky)
1 žloutek
špetka soli
Náplň:
460 ml hruběji nasekaných ořechů (já jsem dala 2/3 ořechů a 1/3 piškotů)
60 g třtinového cukru
60 g medu
60 g rozpuštěného másla
Bochánky necháme v chladu odpočívat, mezitím vyrobíme promícháním všech surovin náplň.
Každý bochánek vyválíme na kruh o průměru 30 cm, na každý dáme 1/4 náplně, kterou přitiskneme dlaní k těstu. Každý kruh rozkrájíme na 16 částí a od širšího konce smotáme v malé rohlíčky, které klademe na plech vyložený pečícím papírem. Pečeme asi 20 minut na 170 stupňů do zlatova.
Upečené rohlíčky pocukrujeme.
mnam tie vyzerajú dobre, ukladám a určite vyskúšam :) ďakujem, Zuzana
OdpovědětVymazatMiluju ořechy, to musí být dobrota!
OdpovědětVymazatVlasti, měj hezký večer. Helena
No nádhera. Věřím, že i velká dobrota. Skvělá inspirace. Ivana
OdpovědětVymazatMňam! Rohlíčky vypadají báječně. Mám ořechy ráda, tak to vyzkouším. Recept nevypadá složitě, tak to snad zvládnu.
OdpovědětVymazatVlasti, děkuji a měj se hezky! :-)
Teda mě se sbíhají sliny :-), hned bych ochutnala. Renáta
OdpovědětVymazatTo musí být skvělé.
OdpovědětVymazatTo musí být skvělé.
OdpovědětVymazatOřechy nemám a kupovat je nehodlám, jsou moc drahé, tak přemýšlím, jestli by se rohlíčky nedaly nadít něčím dostupnějším...
OdpovědětVymazatTak co třeba těsto pomazat rozpuštěným máslem a posypat hrubým tmavým cukrem a skořicí?
VymazatAle jo, skořicová varianta nezní vůbec špatně!
Vymazat