sobota 28. března 2015

Perníčky plněné povidly

Velikonoce se blíží mílovými kroky a už je nejvyšší čas myslet na výslužku pro koledníky. Co takhle perníčky plněné povidly? Jsou rychlé, těsto nemusí odpočívat a hotové perníčky se hned po upečení jen rozplývají na jazyku!


 
300g hladké mouky
80g moučkového cukru
60g másla
3 lžíce medu
1 celé vejce
1 vrchovatou lžičku koření do perníku
1 lžičku jedlé sody

švestková povidla na naplnění a jedno vajíčko na potření

Máslo a med rozehřejeme a necháme chvíli vystydnout. Přidáme vejce, cukr a koření a metličkou vyšleháme. Mouku smícháme se sodou a prosejeme do medové směsi. Vypracujeme nepříliš tuhé těsto. Není nutné aby těsto odpočívalo. Z těsta vyválíme plát, formičkou naznačíme na jednu polovinu tvary, lžičkou poklademe povidly a druhou půlkou překlopíme. Vykrájené perníčky pečeme na 180 stupňů do zlatova. Horké perníčky potíráme rozšlehaným vejcem a zdobíme podle fantazie.

Já jsem zdobila obarvenou bílou čokoládovou polevou


10 komentářů:

  1. krásné perníčky, radost podívat

    OdpovědětVymazat
  2. Velmi zajímavý a určitě chutný recept. Děkuji za báječný tip :-)

    OdpovědětVymazat
  3. Už jsem si říkala, že by letos nebyl ani jeden perníček? Vlastičko, jste dobré, já mám těsto v lednici...
    Hezký večer, Helena

    OdpovědětVymazat
  4. Perníčky vypadají mňamózně, recept si s dovolením uložím :-)

    OdpovědětVymazat
  5. právě jsem je vytáhla z trouby ;-)

    OdpovědětVymazat
  6. Vlasti, tvoje perníčky vypadají moc lákavě. Přeji krásné svátky Anny

    OdpovědětVymazat
  7. Vlastičko nemusí se jen slepovat můžu upéct jen perníčky bez plnění.Budou taky hned k jídlu?Marie

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Určitě k jídlu budou, ale plněné povidly jsou bezkonkurenční!

      Vymazat