300g hladké mouky
80g moučkového cukru
60g másla
3 lžíce medu
1 celé vejce
1 vrchovatou lžičku koření do perníku
1 lžičku jedlé sody
švestková povidla na naplnění a jedno vajíčko na potření
Máslo a med rozehřejeme a necháme chvíli vystydnout. Přidáme vejce, cukr a koření a metličkou vyšleháme. Mouku smícháme se sodou a prosejeme do medové směsi. Vypracujeme nepříliš tuhé těsto. Není nutné aby těsto odpočívalo. Z těsta vyválíme plát, formičkou naznačíme na jednu polovinu tvary, lžičkou poklademe povidly a druhou půlkou překlopíme. Vykrájené perníčky pečeme na 180 stupňů do zlatova. Horké perníčky potíráme rozšlehaným vejcem a zdobíme podle fantazie.
Já jsem zdobila obarvenou bílou čokoládovou polevou
krásné perníčky, radost podívat
OdpovědětVymazatMnam :-) musim sehnat med
OdpovědětVymazatJdu na to.Marie
OdpovědětVymazatVelmi zajímavý a určitě chutný recept. Děkuji za báječný tip :-)
OdpovědětVymazatUž jsem si říkala, že by letos nebyl ani jeden perníček? Vlastičko, jste dobré, já mám těsto v lednici...
OdpovědětVymazatHezký večer, Helena
Perníčky vypadají mňamózně, recept si s dovolením uložím :-)
OdpovědětVymazatprávě jsem je vytáhla z trouby ;-)
OdpovědětVymazatVlasti, tvoje perníčky vypadají moc lákavě. Přeji krásné svátky Anny
OdpovědětVymazatVlastičko nemusí se jen slepovat můžu upéct jen perníčky bez plnění.Budou taky hned k jídlu?Marie
OdpovědětVymazatUrčitě k jídlu budou, ale plněné povidly jsou bezkonkurenční!
Vymazat