neděle 11. ledna 2015

Rohlíky z domácí pekárny

Dneska Vám nabídnu recept na rohlíky. Pokud nemáte domácí pekárnu nezoufejte, těsto se dá udělat klasicky v míse vařečkou :)




150 ml mléka+200 ml vody
1 lžička octa
2 lžíce olivového oleje
1 celé vejce+ 1 žloutek
1 lžičky soli
600 g mouky ( já jsem dala 250 g celozrnné pšeničné a 350 g hladké mouky
2 lžičky sušeného droždí

Na potření 1 vejce
Na posypání hrubá sůl a semínka

Suroviny dáme do pekárny v uvedeném pořadí. Po začátku hnětení zkontrolujeme hustotu těsta, mělo by být nelepivé, ale ne příliš tuhé. Je to potřeba, protože každá mouka je jiná a jinak saje vodu.
Po vykynutí rozdělíme těsto na dva díly, na pomoučněném válu vyválíme kruh, který rozřízneme na osm dílků, umotáme rohlíky, které necháme na plechu ještě asi patnáct minut kynout potřeme rozšlehaným vajíčkem, posypeme hrubou solí a semínky a pečeme na 190 stupňů asi 20 minut do zezlátnutí rohlíků.


6 komentářů:

  1. Vypadají báječně. Mňam, mňam, domácí jsou nejlepší :-)

    OdpovědětVymazat
  2. Vlasti, určitě vyzkouším, stejně jako vdolky z minulého příspěvku, obojí vypadá moc chutně, díky za recepty, hezký večer,
    Marcela

    OdpovědětVymazat
  3. Ani jsem nestihla vyzkoušet vdolky a už další báječný recept. Děkuji moc :-)

    OdpovědětVymazat
  4. Vypadají náramě , jen do nich kousnout :))) , Šárka

    OdpovědětVymazat
  5. Vlasti, vypadají lákavě, recept ukládám!
    Ivana

    OdpovědětVymazat
  6. Dobrý deň, prosím Vás, do rožkov nejde droždie/ kvások?

    OdpovědětVymazat