Po delší době přicházím s novým příspěvkem. Dneska jsou to vdolky, ale protože nemáme rádi mastné smažené, peču vdolky v troubě. S borůvkovou omáčkou, tvarohem a šlehačkou je to vážně dobrota!
Na 18 vdolků budeme potřebovat:
600g hladké mouky
100g rozpuštěného másla
1 polévková lžíce cukru
1 celé vejce
1 kostka kvasnic
300 ml mléka
Lžíce rozpuštěného másla na potírání vdolků
Těsto jsem zadělala v domácí pekárně. Po vykynutí těsto rozdělíme na 18 kousků. Z každého kousku vytvoříme kuličku, kterou roztáhneme do tvaru vdolku. Necháme ještě asi 15 minut kynout a pečeme ve vyhřáté troubě do zlatova. Upečené vdolky potřeme rozpuštěným máslem.
Na borůvkovou omáčku:
1 borůvkový kompot cca 350 ml
1 vanilkový pudink
Scedíme štávu z kompotu, ve které rozmícháme vanilkový pudink a zavaříme do borůvek.
Vdolky bohatě pomažeme borůvkovou omáčkou, na ni dáme tvaroh a nakonec šlehačku.
No to jsem neměla koukat ..... já je snad půjdu upéct:-))))
OdpovědětVymazatMňam, to musím vyzkoušet. Vdolky nedělám, smažené mi nedělá dobře, ale tohle vypadá luxusně!
OdpovědětVymazatasi začnu na blogy koukat ráno a ne večer, já už mám zase hlad.. tohle ale zkusím děkuju za recept R.
OdpovědětVymazatSmažený bych si nedala, ale na tyhle by si mě nemusela dlouho přemlouvat...
OdpovědětVymazatVypadají úžasně, Vlasti, recept potěší hlavně Adama :o)
Pa, Helena
Vlastičko, ty jsou nádherné a určitě vynikající :) Musím je někdy udělat :)
OdpovědětVymazatVlasti vdolky jsem neměla už móóóc dlouho. Povidla miluji a hlavně vzpomínám na vdolky od babičky, dělané na plotně a s hruškovými povidly.
OdpovědětVymazatden,taky mám ráda vdolky a jiné smažené věci.
OdpovědětVymazat1.pořád jsem celý život přemýšlela proč nemám tak kypré buchty a jiné kynuté jako naše stařenka? Zadělávala kyselým mlékem nebo syrovátkou dnes kyškou.
2.trochu osolit omastek než se začne smažit u koblih méně třeba u řízků vice
tak tyhle jsme dělávali doma normálně, jen sypané NEmletým mákem a cukrem :D
OdpovědětVymazatS těstem se úžasně pracuje... před pečením jsem do nich udělala ďůlek....jen si myslím, že 3/4 kostky droždí by mohlo stačit...celá kostka je dost v těstě cítit....jinak super;-)
OdpovědětVymazatANO, DROŽDÍ JE ZBYTEČNĚ MOC. BABIČKA ZÁSADNĚ PEKLA VDOLKY V TROUBĚ, SMAŽENÉ JSOU PODLE NÁS VLASTNĚ KOBLIHY
OdpovědětVymazatVýborně, vyzkouším. ☺
OdpovědětVymazatTeda Vlasti, zlákala mě fotečka. Hned bych se zakousla, vypadají zcela luxusně. Budu muset vyzkoušet. Děkuji za tip.
OdpovědětVymazatPrima dny.
K.
briza57@seznam.cz vdolky jsou vynikající!
OdpovědětVymazatBabička pekla na plotně. Nezdobené jsme přikusovali k bramboračce. Perfektní kombinace.
OdpovědětVymazat