sobota 10. ledna 2015

Vdolky pečené v troubě

Krásný večer vám přeji!
Po delší době přicházím s novým příspěvkem. Dneska jsou to vdolky, ale protože nemáme rádi mastné smažené, peču vdolky v troubě. S borůvkovou omáčkou, tvarohem a šlehačkou je to vážně dobrota!


Na 18 vdolků budeme potřebovat:

600g hladké mouky
100g rozpuštěného másla
1 polévková lžíce cukru
1 celé vejce
1 kostka kvasnic
300 ml mléka

Lžíce rozpuštěného másla na potírání vdolků

Těsto jsem zadělala v domácí pekárně. Po vykynutí těsto rozdělíme na 18 kousků. Z každého kousku vytvoříme kuličku, kterou roztáhneme do tvaru vdolku. Necháme ještě asi 15 minut kynout a pečeme ve vyhřáté troubě do zlatova. Upečené vdolky potřeme rozpuštěným máslem.

Na borůvkovou omáčku:
1 borůvkový kompot cca 350 ml
1 vanilkový pudink
Scedíme štávu z kompotu, ve které rozmícháme vanilkový pudink a zavaříme do borůvek. 
Vdolky bohatě pomažeme borůvkovou omáčkou, na ni dáme tvaroh a nakonec šlehačku.



14 komentářů:

  1. No to jsem neměla koukat ..... já je snad půjdu upéct:-))))

    OdpovědětVymazat
  2. Mňam, to musím vyzkoušet. Vdolky nedělám, smažené mi nedělá dobře, ale tohle vypadá luxusně!

    OdpovědětVymazat
  3. asi začnu na blogy koukat ráno a ne večer, já už mám zase hlad.. tohle ale zkusím děkuju za recept R.

    OdpovědětVymazat
  4. Smažený bych si nedala, ale na tyhle by si mě nemusela dlouho přemlouvat...
    Vypadají úžasně, Vlasti, recept potěší hlavně Adama :o)
    Pa, Helena

    OdpovědětVymazat
  5. Vlastičko, ty jsou nádherné a určitě vynikající :) Musím je někdy udělat :)

    OdpovědětVymazat
  6. Vlasti vdolky jsem neměla už móóóc dlouho. Povidla miluji a hlavně vzpomínám na vdolky od babičky, dělané na plotně a s hruškovými povidly.

    OdpovědětVymazat
  7. den,taky mám ráda vdolky a jiné smažené věci.
    1.pořád jsem celý život přemýšlela proč nemám tak kypré buchty a jiné kynuté jako naše stařenka? Zadělávala kyselým mlékem nebo syrovátkou dnes kyškou.
    2.trochu osolit omastek než se začne smažit u koblih méně třeba u řízků vice

    OdpovědětVymazat
  8. tak tyhle jsme dělávali doma normálně, jen sypané NEmletým mákem a cukrem :D

    OdpovědětVymazat
  9. S těstem se úžasně pracuje... před pečením jsem do nich udělala ďůlek....jen si myslím, že 3/4 kostky droždí by mohlo stačit...celá kostka je dost v těstě cítit....jinak super;-)

    OdpovědětVymazat
  10. ANO, DROŽDÍ JE ZBYTEČNĚ MOC. BABIČKA ZÁSADNĚ PEKLA VDOLKY V TROUBĚ, SMAŽENÉ JSOU PODLE NÁS VLASTNĚ KOBLIHY

    OdpovědětVymazat
  11. Teda Vlasti, zlákala mě fotečka. Hned bych se zakousla, vypadají zcela luxusně. Budu muset vyzkoušet. Děkuji za tip.
    Prima dny.
    K.

    OdpovědětVymazat
  12. briza57@seznam.cz vdolky jsou vynikající!

    OdpovědětVymazat
  13. Babička pekla na plotně. Nezdobené jsme přikusovali k bramboračce. Perfektní kombinace.

    OdpovědětVymazat