středa 14. května 2014

Kuřecí maso s cizrnou a rýžovými nudlemi

Mám ráda rychlá a lehká jídla a dneska bych Vám chtěla nabídnout recept na jedno takové. Vařeno budete mít za půl hodiny a ještě si pochutnáte.



A co budeme na tuhle rychlovku pro dvě osoby potřebovat?
1 kuřecí prso
1 plechovku nakládané cizrny bonduelle
1 cibuli
1/2 pórku
1/2 červené papriky
sůl, koření já jsem použila 1 vrchovatou lžičku koření formaggio od Antonína
kelímek smetany na vaření
dvě lžíce olivového oleje
1/2 balení rýžových vlasových nudlí

Pórek, cibuli a kuřecí maso nakrájíme a na olivovém oleji zprudka opečeme, okořeníme a chvíli opékáme než se maso zatáhne, kuřecímu masu stačí opravdu několik minut. Cizrnu slijeme a přidáme k masu, nakonec přidáme na proužky nakrájenou papriku a zalijeme smetanou. Necháme probublávat, než se smetana zredukuje a trochu zhoustne.
Mezitím si podle návodu na sáčku připravíme rýžové nudle. Na dva talíře vytvoříme z nudlí hnízda, do kterých dáme masovou směs. Můžeme posypat čerstvou bazalkou.
A už nezbývá nic jiného než popřát dobrou chuť!



A pro dnešek se s vámi rozloučím rychlým pohledem do zahrady na právě rozkvétající azalku.


4 komentáře:

  1. Ahoj Vlasti, určitě bych si pochutnala! takováhle jídla mám moc ráda!

    OdpovědětVymazat
  2. Chválím jak večeři, tak azalku a moc tě zdravím Vlastičko!
    Helena

    OdpovědětVymazat
  3. Vypadá to prudce jedle. :D
    Azalka má překrásnou barvu. :-)
    Přeji hezké májové dny, Vlasti. :-)

    OdpovědětVymazat