Na dvě porce budeme potřebovat:
4 mladé kedlubny
1 cibule
Lžíce másla
2 lžíce olivového oleje
Smetana na vaření
1 vrchovatá lžička celozrnné hladké mouky
sůl, pepř a bylinky, já jsem dala čerstvou petrželku a bazalku
Cibuli nakrájíme na jemno a lehce osmahneme na oleji a másle. Přidáme na kostičky nakrájené kedlubny a ještě chvíli restujeme. Osolíme a opepříme a zalijeme asi 1 dcl vody a necháme dusit do poloměkka. Ve smetaně rozkvedláme mouku a kedlubny zahustíme, necháme ještě asi pět minut povařit a odstavíme. Přidáme nasekané bylinky a dál už nevaříme.
Podáváme s vařeným vajíčkem a celozrnným pečivem.
To vypadá skvěle.
OdpovědětVymazatA i to tak chutnalo, miluji kedlubny na všechny způsoby :)
OdpovědětVymazatTo ale nevypadá vůbec špatně! Kedlubny bych sice musea koupit, ale myslím, že by mi chutnalo.
OdpovědětVymazatHezký večer Vlastičko, Helena
Já radši čerstvé:-))
OdpovědětVymazatMoje úroda se teprve rýsuje, mám kedlubny venku. Taky je mám nejraději čerstvé nebo nastrouhané na chléb a posolené. Ale máš pravdu, když je jich moc, hledá člověk i jiné uplatnění. Znám kedlubny dušené jako zelí, smažené jako řízek (to nám chutná), tak proč nezkusit i se smetanou. Chuť si nějak neumím představit, ale evokuje mi to zelňačku.
OdpovědětVymazatVlasti, vypadá to skvěle! :-) Musím kedlubny koupit a vyzkoušet to.
OdpovědětVymazatVlasti,
OdpovědětVymazatTvoje úroda kedluben je úžasná!!!
Kedlubny na smetaně vypadají tak krásně, že to zkusím!! :o))
Ale musím si je koupit...
Měj se hezky
Jarka