pátek 4. dubna 2014

Mrkvová bábovka

Krásný páteční večer Vám přeji! Dneska Vám chci nabídnout recept na tak trochu zdravou bábovku. Recept jsem našla na stránkách u Markéty a hned za pár dní na Pro ženy.cz, takže do třetice vyzkoušený recept i v naší kuchyni je tady.
Bábovka je přesně podle mých představ, vlhká, voňavá a plná oříšků a rozinek. Pokud jste bábovkoví tak jako my neváhejte a vyzkoušejte!




300 g na jemno nastrouhané mrkve
300 g celozrnné mouky ( já jsem napoprvé dala polovinu celozrnné a polovinu hladké mouky)
100 g namletých vlašských ořechů
2 lžičky prášku do pečiva
1 lžička jedlé sody
200 g sirupu z agáve, ten koupíte třeba tady
2 celá vejce
300 g bílého jogurtu
4 lžíce oleje
1 skořicový cukr nebo lžička mleté skořice
zázvor a muškátový oříšek jsem vynechala, zdálo se mi to moc.




 V jedné míse smícháme všechny tekuté suroviny a mrkev a přidáme ořechy. Mouku prosijeme se sodou a práškem do pečiva a vmícháme do těsta nakonec vmícháme rozinky, nejlépe naložené v rumu a dobře zamícháme. Těsto je hustší než klasické bábovkové těsto. Formu vymažeme a dobře vysypeme hrubou moukou a naplníme těstem. Pekla jsem poctivou hodinu na 180 stupňů.
Jestli je bábovka pečená vyzkoušíme klasicky špejlí, po vyndání z trouby necháme asi půl hodiny vystydnout a potom vyklopíme a pocukrujeme.
A když si dáte k bábovce kopeček zakysané smetany, budete v nebi, to už jsem nefotila nešlo déle odolávat :)



Přeji Vám dobrou chuť a krásný víkend :)

4 komentáře:

  1. Kdyz je v ni mrkev tak je zdrava hi hi hi.Take je delam z podobneho receptu.

    OdpovědětVymazat
  2. Vlasti, dělám mrkvový koláč a je skvělý, tak proč ne bábovka...
    Děkuji a moc zdravím, Helena

    OdpovědětVymazat
  3. Vlast díky za skvělý typ. Krásné jarní dny.Věrka

    OdpovědětVymazat
  4. Vlasti,mrkvových receptů už jsem taky zkoušela několik a vždycky chutnaly všem.Bábovku máš úžasnou,jen se směje :-))

    OdpovědětVymazat