Jako první vám nabídnu
Pařížské rohlíčky
3 bílky
250 g moučkového cukru
Šleháme v páře do pevného sněhu potom zlehka vmícháme 150 g nastrouhaných ořechů a malou hrst strouhanky.
Hmotu stříkáme jako rohlíčky na plech vyložený pečícím papírem a zvolna pečeme asi na 150 stupňů po zapečení zmírníme na 110 a dosušíme.
Na vystydlé rohlíčky stříkáme pařížský krém a po důkladném vystydnutí namáčíme do čokoládové polevy.
Pařížský krém
4 celá vejce
100 g cukru
100 g čokolády na vaření
Šleháme v horké lázni potom necháme vystydnout.
Vyšleháme 1 máslo a po lžících do něho zašleháme vaječno- čokoládovou hmotu
Punčové půlměsíčky
Těsto:
200 g hladké mouky
120 g moučkového cukru
1 vanilkový cukr
2 kávové lžičky kakaa
50 g mletých ořechů
170 másla
2 žloutky
Vypracujeme těsto, které necháme hodinu odpočinout. Těsto vyválíme a kolečkem vykrajujeme půlměsíčky, které upečeme. Po upečení vždy dva půlměsíčky slepujeme rybízovým džemem.
Na slepené půlměsíčky nanášíme piškotovou náplň po vychlazení namáčíme do čokoládové polevy.
Náplň:
10 dlouhých piškotů nakrájených na malé kousky ( já jsem použila přiměřené množství kulatých)
5 lžic rumu
100 g změklého másla
100 g moučkového cukru
1 vanilkový cukr
200 g mletých ořechů
50 g mléčné čokolády nakrájené na malé kousky
Už mi zase děláš chutě:-))))
OdpovědětVymazatTy parizske znam a moc me chutnaji,tak mozna pristi rok,dekujeme.
OdpovědětVymazatTy rohlíčky bych si dala hned, ty já ráda:-))
OdpovědětVymazatAjka
Vypadá to skvěle.Budu dělat tu kokosovou roládu.
OdpovědětVymazatVlasti, nedělala jsem ani jedny, ale na pařížské se už nějaký rok chystám. Letos už mám 15 druhů, tak končím. Pěkné vánoce! :-)
OdpovědětVymazat