čtvrtek 16. srpna 2012

Křehký borůvkový koláč s tvarohem

Letos máme kanadské borůvky před nenechavými zobáčky opeřenců ukryty pod netkanou textilií, ale o tom už jste mohly číst na mém druhém blogu. A právě díky tomuto opatření sklízíme dvakrát týdně velkou mísu úžasných sladkých plodů. Klasický kynutý koláč už jsme měli letos několikrát a tak jsem dneska upekla lineckou variantu.


Na těsto na jeden velký plech budete potřebovat:
1/2 kg hladké mouky
1 HERU
150g cukru moučka
1 celé vejce
1 prášek do pečiva
trochu mléka
Na vále vypracujeme těsto, které rozválíme na velikost plechu. Trochu vytlačíme do výšky okraje a na těsto natřeme náplň z dvou tvarohů, 1 vajíčka, 1 vanilkového pudinku a cukru podle chuti.
Na tvarohovou náplň nasypeme borůvky a posypeme žmolenkou z másla hrubé mouky a cukru.
Pečeme ve vyhřáté troubě asi 50 minut do růžova.





5 komentářů:

  1. Vlasti, hned bych se u tebe stavila na kafíčko a koláč. My už máme po borůvkách. Ale naštěstí je spásly zobáčky mých kluků. Hezký večer ... Věra

    OdpovědětVymazat
  2. Tak to voní až sem,my kanadskou borůvku vysadili teprve letos,tak si musíme počkat:-)

    OdpovědětVymazat
  3. Takhle mi dělat chutě, bude půlnoc, přece se nebudu cpát. Ale ráda bych :-)

    OdpovědětVymazat
  4. Tak ten vypadá úžasně, Vlasti!
    Moc zdravím, Helena

    OdpovědětVymazat
  5. Vlasti, i když držím dietu, tak bych si tento koláč s chutí dala. A vážně začínám uvažovat o kanadských borůvkách. My máme jen ty obyčejné, české, a ty stihnou očesat děti samy rovnou do pusy.

    OdpovědětVymazat