sobota 25. srpna 2012

Kuře v máslovo-rajské marinádě

Na dnešní oběd jsem se nechala inspirovat na top-receptech a upekla jsem kuře v máslovo rajské marinádě. Při prvním přečtení receptu mě sice ingredience na marinádu trochu zarazily, ale proč jednou nezkusit něco nového. Přes počáteční nedůvěru mě tento recept nadchnul a proto vám ho dneska nabízím.





Na marinádu na šest porcí kuřete budete potřebovat:
1 malý rajský protlak
3 polévkové lžíce rozpuštěného másla
1 polévková lžíce medu
1 polévková lžíce sójové omáčky
špetka skořice, 1 rovná čajová lžička papriky, 1 lžička grilovacího koření, kmín (já jsem dala lžičku drceného) v receptu se ještě uvádí majoránka, ale ta mi tam neseděla tak jsem ji vynechala.

Všechny ingredience smícháme v kastrůlku, zahřejeme ale nevaříme. Marinádu nalijeme do pekáče na naporcované lehce osolené kuře a asi hodinu až hodinu a čtvrt pečeme. Při pečení kontrolujeme případně trochu podlijeme aby se marináda na pekáč nepřichytila.
Podáváme s rýží nebo bramborami lehce posypanými čerstvou perželkou.

2 komentáře:

  1. My budeme mít kuřátko zítra a to bych hned mohla zkusit tvůj receptík:-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Míšo, vyzkoušej opravdu je to dobrota, všem moc chutnalo a to mám doma pořádně mlsné jazýčky :)

      Vymazat