čtvrtek 16. května 2024

Bábovka s kefírem, ovocem a čokoládou

 Po delší době zase jeden receptík. Bábovky máme rádi a tahle je opravdu výborná. Vláčná, plná ovoce a bílé čokolády, určitě jsem ji nepekla naposled.


300 g hladké mouky
4 vejce
80 ml oleje
200 ml kefíru
150 g cukru moučka
1 vanilkový cukr
1 prášek do pečiva
70 g bílé čokolády
2 hrsti borůvek nebo rybízu, mražené nebo čerstvé


Vejce a cukry vyšleháme do husté pěny. Metličkou opatrně zamícháme olej a na na střídačku kefír a mouku smíchanou s práškem do pečiva. Nakonec vmícháme nasekanou čokoládu a ovoce.
Formu vymažeme sádlem a vysypeme hrubou moukou, vlijeme těsto a bábovku pečeme na 180 stupňů cca hodinu. Jestli je upečená vyzkoušíme špejlí.




Přeji vám krásné květnové dny a děkuji za vaše zastavení 
💚💚💚

3 komentáře:

  1. Už jsem docela dlouho bábovku nepekla, tak bych tento receptík mohla vyzkoušet.
    Hezký večer !
    Hanka

    OdpovědětVymazat
  2. Tetkapernikarka
    Vlasti, pozdravuji 😊
    Bábovky dělám taky ráda. Máš krásnou formu. A receptík si z dovolením píšu 😊
    Měj se moc hezky 😊🍀 Alena

    OdpovědětVymazat