neděle 14. května 2023

Květen u nás

 Na to že máme polovinu května jsme se ještě moc neohřáli. Už je ale aspoň zelená většina stromů, ale na zahradě toho ještě moc k vidění není. Čemu se letos daří jsou jarní kytky, tak dlouho jako letos mi snad ještě narcisy a macešky nekvetly. A předpověď počasí pořád nic moc, dokonce jsem někde četla, že má být zima do poloviny června ...
A tak trochu budujeme, po šesti letech se nám začala rozpadat terasa z dřevoplastu, tenhle materiál byl naprostý omyl no prostě chybami se člověk učí...




No a dneska...

Dřevoplastová prkna zrecyklujeme a využijeme na obruby záhonů a stavbu vyvýšených záhonů


A začátkem měsíce kvetly muchovníky, to byla vážně nádhera



A když náhodou vysvitne sluníčko, naši želváci si to umí užít 



Přeji vám pohodové květnové dny a děkuji za vaše zastavení 

💚💚💚


6 komentářů:

  1. Muchovník je nádherný. Máš moc krásnou zahradu.

    OdpovědětVymazat
  2. Taky nám muchovník kvete a stále se o to snaží i jarní květena. Jen tulipány se letos na to vykašlaly. Vykvetl jenom jeden květ. Listů bylo ale hodně. Třeba příští rok si dá zase víc říci.
    Tak ať nový materiál na terase zvolíte dobře.
    Měj se hezky!
    Hanka

    OdpovědětVymazat
  3. Vlasti, zahradu máš hezkou. Líbí se mi rozkvetlý muchovník a želváci . Recyklování dřevoplastových prken z terasy na vyvýšené záhonky je prima nápad.
    Měj se krásně.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak nevím proč mi to přeskočí na anonymní. Takže ještě jednou .
      Vlasti, měj se krásně. Jana

      Vymazat
  4. tetkapernikarka
    Vlasti máš krásně osázeno a i krásnou celou zahradu. Ráda sleduji Tvé příspěvky, kdy ukazuješ, co zrovna kvete. Pravda je, že i u nás to chladnější počasí přálo cibulovinám. Tulipány, narcisy atd. kvetly dlouho a to je na jednu stranu fajn. Muchovníky máš krásné. Já mám jeden zatím jen v květináči. Zahrádku máme menší. Musím plody hlídat. Jak se začnou barvit, už jsou okolo kosi a teď jsme zjistili, že tu krouží i špačci. Vypadá to, že se zabydleli za zahradou na stromě.
    Měj se moc hezky a užívej si zahrady a pěkných dnů :-) Alena

    OdpovědětVymazat