Tyhle rohlíčky máme rádi a peču je opravdu často. Recept mám léta a ani už si nepamatuji odkud. Pekly se u nás vždycky o zabijačce, protože řezník, který nám porážel prase je měl rád, ale to už je opravdu historie. Prasata už dávno nechováme, ale rohlíčky u nás frčí pořád.
Recept je vážně jednoduchý a přestože s kvasnicemi, těsto se kynout nenechává. Já to dělám tak, že prvně zadělám těsto, které rozdělím na pět dílků, přikryji je utěrkou a udělám si náplně. O náplních se tu dneska rozepisovat nebudu, ale nejlepší je ořechová a maková, ale když máte rádi tvarohovou, nebo povidlovou, klidně si je tam dejte. No a když mám hotové náplně, jde to už ráz na ráz. Každý bochánek těsta rozválím do kulata, rádýlkem rozřežu na 8 dílků, na širší konec vložím náplň, zavinu rohlíčky, a peču ve vyhřáté troubě na 180 stupňů do růžovo-hněda asi 15 minut. Když máte rádi hodně sladké, tak vlažné rohlíčky obalte v cukru s vanilkou, já je jenom pocukrovala.
Vlasti, rohlíčky jsou jako malované, hned bych jeden ochutnala.
OdpovědětVymazatMěj pěknou neděli.
Vlasti, už jsem je obdivovala na Instagramu. Hned bych ochutnala, ořechové by pro mne byly favoritem.
OdpovědětVymazatMěj prima dny, Petra
Máš je jako malované. Taky dělám martináky z kynutého těsta.
OdpovědětVymazatHezkou neděli!
Hanka
Vlasti, nádhera! A závidím to sluníčko ;)
OdpovědětVymazatKrásnou neděli.
Ilonko, u nás bylo sluníčko v pátek a včera, dneska už je zase zataženo a fouká studený vítr, ale díky za ty dva krásné dny :)
VymazatRohlíčky určitě upeču,povedly se. ☺
OdpovědětVymazatRohlíčky určitě upeču,povedly se. ☺
OdpovědětVymazat