úterý 31. března 2020

Duben, ještě tam budem?

Počasí nás vyhnalo ze zahrady. 
Brr takováhle lezavá zima nebyla ani v lednu, jedna sněhová přeháňka střídá druhou a dneska dopoledne dokonce sníh i chvíli zůstával ležet na zemi.
Pořád krmíme ptáčky a máme jich v krmítku snad čím dál víc a těch druhů!


Tak dneska takhle

a v sobotu takhle
Začátkem března jsme začali se změnami na zahradě. Habry od terasy jsme přesázeli kolem plotu na velký nový záhon a mezi ně jsem nasázela denivky, které byly zarostlé trávou a už skoro nekvetly.
O víkendu jsme začali s přípravou velkého záhonu na trvalky a keře, který pohledově odcloní nejen nový kompostér, ale i část plotu vedle veřejné cesty.



Výběh pro želvy už je kompletní, teď už jenom aby se oteplilo a dospávat už můžou v nové zateplené boudičce


Za oknem i ve skleníku se to už zelená, akorát teploty zatím ještě pěstování zeleniny nepřejí




Přeji vám klidný a pohodový duben a děkuji za vaše návštěvy


9 komentářů:

  1. pani Vlasto,...zdravim,..pilna jako vcelka,..to ptacrvo to vyetebetalo do sveta ,..ze je u vas bezedne krmitko,..a tak se tam potkavaji vsechny barevne variace,..jsou krasni,..a vubec vsemu u vas se dari,,tak at se dari dal,...Nila z Kutne Hory

    OdpovědětVymazat
  2. Vlasti, zahradu už máte připravenou, doufejme, že se počasí umoudří a bude hezky. Líbí se mi ohrádka pro želvičky. Také ještě sypu ptáčkům, u nás se stabilně střídají hrdličky, holubi, kosi a kavky. Tuhle k nám zaletěl i zvonek zelený. Dnes jsem pozorovala dva holubi, jak se na krmítku prali. Moc ráda se na ně dívám.
    Vlasti přeji vám všem klidné dny. Růža

    OdpovědětVymazat
  3. Vlasti, i u nás včera sněžilo a do odpoledne bylo vše zase pryč. Ale chladno je i dnes. Těším se na víkend, už má být tepleji. Zahrádku hezky připravujete na jaro, kompostér je úžasný a výběh pro želvičky také.
    Přeji fajn dny. D.

    OdpovědětVymazat
  4. Vlasti, tebe tedy trocha sněhu nezastaví... Už tak krásná zahrada bude ještě hezčí!
    Moc tě zdravím, Helena

    OdpovědětVymazat
  5. Ahoj Vlasti,když jsem si prohlížela fotky vaší zahrady,nějak ze mne polohlasně vypadlo,že bych to ráda viděla na vlastní oči :-))) Pořád ji vylepšujete a máte ji promyšlenou a krásnou :-) Teď už by se mělo oteplovat,tak si ji budete užívat už naplno :-)
    Přeji krásné jaro a spoustu zdravíčka ! :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Alenko děkuji :) Snad za pár let bude konečně zahrada podle mých představ. Poslední roky jsme se věnovali úpravě těsného okolí domu no a teď přišel na řadu zbytek zahrady, kde nebylo prakticky nic. Jde to pomalu, ale jde to. Plánů a představ máme spoustu, uvidíme kolik se nám toho podaří zrealizovat. A pořád platí, když budete mít cestu k nám na jih, klidně se zastavte :)

      Vymazat
  6. Vlasti, přeji pěkné a teplejší dny. Ať se daří, ať zahrada těší a baví. Věrka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Věrko děkuji :) Počasí už vypadá lépe a před námi je krásný, dlouhý velikonoční víkend. Sice letos tak trochu netradiční, ale určitě si ho všichni užijeme po svém a já se na to strašně těším. I tobě krásné jarní dny.

      Vymazat