čtvrtek 2. listopadu 2017

Šterc

Šterc dělala moje babička dědovi, naše holky tomu říkaly "takový ty bramborový kuličky" a já jsem ho snad nedělala nikdy. Vím, že jsou to vlastně jenom rozšťouchané brambory, opražená mouka a sádlo a tak jsem trochu zapátrala na internetu a recept na šterc, který chutnal opravdu jako od mojí babičky jsem našla. A co budeme na přípravu potřebovat?

10 středně velkých brambor
6 lžic hladké mouky
1-2 lžíce sádla
sůl


Brambory uvaříme ve slupce, oloupeme a rozšťoucháme, nebo prolisujeme lisem na brambory.
Mouku na pánvi na sucho opražíme do barvy bílé kávy. Po částech vmícháme brambory a nakonec sádlo a sůl. Vznikne nám něco jako drobenka a s hrnkem podmáslí je to vážně bašta :)


1 komentář:

  1. Vlasti, tak tohle jídlo vidím úplně poprvé. :-) Ale příprava vypadá velmi snadno, tak bych ho snad mohla někdy vyzkoušet, brambory já ráda na jakýkoliv způsob ( kromě škubánků s mákem :-) )

    OdpovědětVymazat