Vaření z pohanky jsem objevila teprve nedávno a protože nám opravdu zachutnala zařadili jsme ji do našeho jídelníčku.
Dneska jsem k obědu dělala pohanku zapečenou a byla to dobrota!
Na tři až čtyři porce budeme potřebovat:
200g pohanky
200g kuřecího masa
1 brokolici
2 vejce
12 % smetanu
sýr podle chuti, sůl, pepř
Pohanku namočíme den předem do vlažné vody, vody dáme jenom tolik aby byla pohanka ponořená.
Brokolici povaříme v páře, kuřecí maso nakrájíme na nudličky a orestujeme na olivovém oleji.
Brokolici smícháme s pohankou a kuřecím masem, přidáme vejce rozšlehaná se smetanou, sůl a pepř.
Promícháme a vložíme do vymazané zapékací misky. Na vrch položíme plátky sýra jaký máme rádi a zapékáme na 200 stupňů asi 45 minut.
Podáváme s čerstvou zeleninou.
Všechny recepty, které na tomto blogu najdete jsou vyzkoušeny v naší kuchyni a otestovány mlsnými jazýčky mé rodiny :)
Přihlásit se k odběru:
Komentáře k příspěvku (Atom)
-
V letošním nanicovatém létě mám opravdu velikou úrodu rajčat. Bohužel horší je to s paprikami a tak vyhledávám recepty na různé omáčky a jin...
-
Cuketová úroda letos byla slušná. Něco málo jsem rozdala, ale hodně jsme letos stihli sníst sami. Plněné cukety, cuketový slaný koláč, cuke...
-
Tady jsme se zastavili jedno horké dovolenkové odpoledne cestou ze skal na kávu. Malebné náměstí, výborná káva, ospalá nálada po náročné tů...
-
Nedá mi to, abych si sem neuložila i zbytek kostelů ze známé broumovské skupiny. Tyto barokní kostely v malých pohraničních vískách kolem B...
-
Úroda švestek je letos pořádná a já razím heslo ani švestka na zmar! Recept na povidla z trouby jsem našla na blogu u Alis a od té doby pov...
Vlasti, s pohankou se zatím moc nekamarádím, tak moc děkuji za recept a zdravím! Helena
OdpovědětVymazatVlasti, pohanku jsem objevila celkem nedávno, s využitím se zatím seznamuji, takže tvůj recept přišel víc než vhod, díky, hezký nedělní podvečer,
OdpovědětVymazatMarcela
To musím určitě vyzkoušet. V jakémsi záchvatu touhy po zdravé výživě jsem balíček pohanky zakoupila a stále tu na mě kouká, protože nevím, co s ní. Tohle vypadá více než dobře, to musím vyzkoušet.
OdpovědětVymazatMám stejný problém, ale osvědčila se mi do zeleninové polévky, dnes jsem dělala plněné kapustové listy a do masa jsem dala 2 hrsti nevařené pohanky ( upekla se v troubě ). Nemusím její vůni, ale po trochách ji takhle snesu :-))
VymazatVlasti, u nás doma se pohanka běžně konzumuje, však také máme blízko pohankový mlýn pana Šmajstrly ve Frenštátu p. R. Syn, který tam bydlí má pak produkty z první ruky. Devítiměsíční vnuk má v jídelníčku pohankovou kašičku a jak mu chutná. Nedávno jsem tam byla v jedné restauraci na obědě a zjistila jsem, že mají v jídelníčku dokonce 4 hlavní jídla s pohankou.Doma pohanku používáme místo krup, třeba do polévky a také jako přílohu k masu, nahradí rýži. Tvůj recept určitě vyzkouším.
OdpovědětVymazatMňam, tento týždeň si urobím :-)
OdpovědětVymazatJa varievam pohánkovú polievku.
Ahoj Vlasti. Pohanku miluji a tento recept vypadá úžasně. Tak ho určitě časem vyzkouším.
OdpovědětVymazat