Na drobenkové těsto:
175g másla
400g hladké mouky
100g cukru
1 skořicový cukr
1celé vejce
1 lžičku prášku do pečiva
Máslo rozpustíme a necháme vychladnout. Přidáme ostatní suroviny a vytvoříme drobenku.
Dvě třetiny drobenky dáme na dno plechu vymazaného máslem a vysypaného hrubou moukou a lehce přitlačíme. Na drobenku opatrně natřeme švestková povidla a rovnoměrně rozložíme jeden velký švestkový kompot (sklenice 750 ml nechat odkapat)
Na švestky dáme tvarohovou náplň:
1 kg polotučného tvarohu
70g změklého másla
70g cukru
120ml mléka
1 vanilkový pudinkový prášek
3 vejce
Všechno prošleháme šlehačem a natřeme na švestky, na tvaroh dáme zbytek drobenky a pečeme na 180 stupňů 45 minut.
Vlasti, u nás švestkové buchty moc nejedou, ale já bych tedy ochutnala...
OdpovědětVymazatMoc zdravím, Helena
Helenko, to u nás povidla a švestky frčí a tohle je tedy přímo švestková bomba :)
VymazatVlasti, koláč vypadá báječně. :-) Musím ho zkusit. Musí tam nutně být povidla pod kompotem?
OdpovědětVymazatNo, v receptu to tak bylo a já dělám povidla hodně kořeněná a máme je rádi tak jsem je tam dala, ale zase jsem udělala mezi švestkami větší mezery, jinak si myslím, že by to mělo jít i bez nich, ale ta chuť asi nebude tak výrazná.
Vymazat