neděle 2. listopadu 2014

Švestkové překvapení v drobence

Tenhle moučník jsem upekla podle kuchařky Dr. Oetkera, není to jen tak obyčejná buchta, spíš lehoučký ovocný dezert a nám doma všem moc chutnal, proto recept na něj posílám dál.


Na drobenkové těsto:

175g másla
400g hladké mouky
100g cukru
1 skořicový cukr
1celé vejce
1 lžičku prášku do pečiva

Máslo rozpustíme a necháme vychladnout. Přidáme ostatní suroviny a vytvoříme drobenku.

Dvě třetiny drobenky dáme na dno plechu vymazaného máslem a vysypaného hrubou moukou a lehce přitlačíme. Na drobenku opatrně natřeme švestková povidla a rovnoměrně rozložíme jeden velký švestkový kompot (sklenice 750 ml nechat odkapat)

Na švestky dáme tvarohovou náplň:
1 kg polotučného tvarohu
70g změklého másla
70g cukru
120ml mléka
1 vanilkový pudinkový prášek
3 vejce
Všechno prošleháme šlehačem a natřeme na švestky, na tvaroh dáme zbytek drobenky a pečeme na 180 stupňů  45 minut.


4 komentáře:

  1. Vlasti, u nás švestkové buchty moc nejedou, ale já bych tedy ochutnala...
    Moc zdravím, Helena

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Helenko, to u nás povidla a švestky frčí a tohle je tedy přímo švestková bomba :)

      Vymazat
  2. Vlasti, koláč vypadá báječně. :-) Musím ho zkusit. Musí tam nutně být povidla pod kompotem?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No, v receptu to tak bylo a já dělám povidla hodně kořeněná a máme je rádi tak jsem je tam dala, ale zase jsem udělala mezi švestkami větší mezery, jinak si myslím, že by to mělo jít i bez nich, ale ta chuť asi nebude tak výrazná.

      Vymazat