úterý 28. října 2014

Variace na trhací buchtu

Krásný sváteční večer Vám přeji!
Dlouho jsem nepřidala žádný recept, a ani dneska to nebude žádná novinka, ale variace na recept, který už na tomto blogu mám, a který najdete tady.
Těsto zaděláme přesně podle receptu, ale změníme náplň, na kterou si připravíme:
3 větší jablíčka
60 g rozpuštěného másla
3 polévkové lžíce třtinového cukru
1 polévková lžíce mleté skořice


 Vykynuté těsto  rozválíme na plát, který potřeme rozpuštěným máslem, posypeme cukrem smíchaným se skořicí a strouhanými jablky. Nakrájíme na 5 pruhů. Dáme 3 a 2 na sebe a rozřežeme na čtverečky, které skládáme do chlebíčkové formy vyložené pečícím papírem. Necháme asi půl hodiny kynout a potm upečeme 40 minut ve vyhřáté troubě.


A po dobrém moučníku, bylo potřeba trochu spálit nějaké ty kalorie, takže jedno foto z dnešního nádherného prosluněného odpoledne.


3 komentáře:

  1. Ta buchta vypadá opravdu skvěle Vlastičko!
    I my jsme měli krásný den!
    Posílám pozdravy, Helena

    OdpovědětVymazat
  2. Hmm ... možná lepší než štrůdl:-)

    OdpovědětVymazat
  3. Tak to je ta pravá buchta na toto roční období. Trhací buchtu jsem ještě nezkoušela, ale tuto variantu asi zkusím. Děkuji za inspiraci, Jana

    OdpovědětVymazat