A co budeme potřebovat?
1 velkou cibuli
1 polévkovou lžíci sladké papriky
olej
konzervu bílých fazolí v rajském protlaku
1 pikantní klobásu
1 čerstvou červenou papriku
kostičku masoxu
1 lžičku polohrubé mouky
Cibuli nakrájíme a orestujeme na oleji až zesklovatí. Přidáme klobásu nakrájenou na půlkolečka, poprášíme mletou paprikou a ještě chviličku opékáme. Přidáme konzervu fazolí a na kostičky nakrájenou papriku a já jsem ještě pro větší pikantnost přidala dva na drobno nakrájené kozí rohy. Nakonec přilijeme ještě jednu konzervu vody přidáme masox a přivedeme k varu. Vaříme asi deset minut aby se paprika nerozvařila. V trošce vody rozmícháme lžičku polohrubé mouky a guláš trochu zahustíme, pokud se vám pořád bude zdát málo pikantní přidejte chilli nebo pepř.
Podáváme s čerstvým pečivem.
Z tohoto množství jsou buď tři menší, anebo dvě pořádné porce.
Přeji vám krásný večer a na závěr posílám pár podzimních obrázků od nás.
Tuhle skvělou polívečku děláme hlavně v zimě a opravdu zahřeje. Už mám na ní chuť :-)
OdpovědětVymazatJojo, fazolová, to je moje.-))))
OdpovědětVymazatVlasti, vypadá moc hezky. Taky ji dělám, jen trochu jinak: místo klobásy brambory, majoránku a trochu česneku, nakonec do talíře lžíci zakysané smetany.
OdpovědětVymazatPolívčičkový čas přichází...
Pa, Helena