úterý 7. října 2014

Fazolový guláš s klobásou

Krásný večer vám přeji! Babí léto se nám pořád vyhýbá, nízká oblačnost nás trápí už od víkendu a právě proto bych vám dneska ráda nabídla recept na jedno rychlé a zároveň výborné jídlo, které v tomhle počasí opravdu zahřeje.
A  co budeme potřebovat?
1 velkou cibuli
1 polévkovou lžíci sladké papriky 
olej
konzervu bílých fazolí v rajském protlaku
1 pikantní klobásu
1 čerstvou červenou papriku
kostičku masoxu
1 lžičku polohrubé mouky


Cibuli nakrájíme a orestujeme na oleji až zesklovatí. Přidáme klobásu nakrájenou na půlkolečka, poprášíme mletou paprikou a ještě chviličku opékáme. Přidáme konzervu fazolí a na kostičky nakrájenou papriku a já jsem ještě pro větší pikantnost přidala dva na drobno nakrájené kozí rohy. Nakonec přilijeme ještě jednu konzervu vody přidáme masox a přivedeme k varu. Vaříme asi deset minut aby se paprika nerozvařila. V trošce vody rozmícháme lžičku polohrubé mouky a guláš trochu zahustíme, pokud se vám pořád bude zdát málo pikantní přidejte chilli nebo pepř.
Podáváme s čerstvým pečivem.
Z tohoto množství jsou buď tři menší, anebo dvě pořádné porce.

Přeji vám krásný večer a na závěr posílám pár podzimních obrázků od nás.


3 komentáře:

  1. Tuhle skvělou polívečku děláme hlavně v zimě a opravdu zahřeje. Už mám na ní chuť :-)

    OdpovědětVymazat
  2. Jojo, fazolová, to je moje.-))))

    OdpovědětVymazat
  3. Vlasti, vypadá moc hezky. Taky ji dělám, jen trochu jinak: místo klobásy brambory, majoránku a trochu česneku, nakonec do talíře lžíci zakysané smetany.
    Polívčičkový čas přichází...
    Pa, Helena

    OdpovědětVymazat