Těsto jsem připravila v pekárně, do které jsem vložila suroviny v tomhle pořadí:
350 ml vody
50 ml olivového oleje
1 rovná lžíce soli
1 kávová lžička cukru
400 g hladké mouky
100 g pšeničné celozrnné mouky
1/2 kostky droždí nebo 2 kávové lžičky sušeného
Po vykynutí uděláme z těsta dvě velké placky, do kterých uděláme prsty důlky a hodně je potřeme olivovým olejem. Posypeme hrubou solí a navrch nandáme co máme rádi. V mém případě je to čerstvá bazalka na obou. Na jednu jsem dala napůlená malá rajčátka a na druhou utřený česnek.
Než se nám nahřeje trouba necháme placky kynout a pak pečeme na 220 stupňů asi dvacet minut.
Jojo, focacciu máme taky rádi :-) Tím celé to moje chlebopečení začalo:) Ta čerstvá rajčátka jsou dobrý nápad!
OdpovědětVymazatTaké jsem jí podle Moničina receptu dělala, je opravdu skvělá. S rajčátky určitě vyzkouším!
OdpovědětVymazatVlasti, vypadá to opravdu skvěle. Budu to muset zkusit. Jen nemám čerstvou bazalku. :-(
OdpovědětVymazatVlasti, dělám ji často, rodina ji miluje a návštěvy jásají :o)
OdpovědětVymazatPohodový večer přeji, Helena
O čerstvou bazalku bych se nebála, klidně může být i sušená, nebo sušený tymián :-)
OdpovědětVymazatVlasti, nám taky chutnala, jenom jsem dělala maličko jiný recept. Po vykynutí se do těsta přidala nakrájená sušená rajčata v oleji, olivy, oregáno.
OdpovědětVymazatHezký zbytek prázdnin a děkuju za návštěvu u mě.
Ahoj :-)