Tenhle chlebík je nejlepší zadělat v domácí pekárně na program těsto a následně ho upéct v troubě, díky olivovému oleji by měl vydržet dlouho měkký a vláčný, ale u nás jsme to ještě nezjistili, mizí dřív než stačí vystydnout.
Do pekárny vložíme suroviny v tomto pořadí:
330 ml vody
4 lžíce olivového oleje
2 kávové lžičky soli
1 kávová lžička cukru
400 g hladké mouky
200 g žitné celozrnné mouky
4 lžíce semínek, já mám nejraději slunečnicová
2 lžičky sušeného droždí
Pekárnu zapneme na program těsto, pokud chceme péct chleba v troubě, zkontrolujeme při hnětení hustotu těsta, v tomto případě je potřeba mít těsto pevnější, aby se nám bochníček v troubě nerozjel. Bochníček necháme ještě asi dvacet minut kynout, potřeme ho olivovým olejem a pečeme asi 50 minut ve vyhřáté troubě na 170 stupňů.
Pokud se rozhodneme pro pečení klasicky v pekárně, zapneme na program celozrnný chléb a víc si pekárny nevšímáme.
Na fotce je chleba samozřejmě krájen v horkém stavu, proto je tak otrhaný, vystydnout u nás prostě nemá šanci :)
Všechny recepty, které na tomto blogu najdete jsou vyzkoušeny v naší kuchyni a otestovány mlsnými jazýčky mé rodiny :)
Přihlásit se k odběru:
Komentáře k příspěvku (Atom)
-
Pomalu se nám to blíží tak ještě jeden receptík na vánoční cukroví Tohle linecké těsto je výborné, křehké,hned měkké. Používám ho i na ...
-
Krásný pondělní večer Vám přeji! Letí to letí a včera jsme zapálili už druhou svíčku na adventním věnci. V sobotu jsme byli na trhu a odpol...
-
Na cca 60 báječných medových trubiček budete potřebovat tyto suroviny: 250g hladké mouky 100g moučkového cukru 50g Hery 2 lžíce medu 2...
-
...s výzdobou jsem začala už minulý týden. Tak nějak se mi chtělo a taky jsem venkovní výzdobu chtěla mít hotovou dokud bylo slušné počasí....
-
Velikonoce se blíží mílovými kroky a už je nejvyšší čas myslet na výslužku pro koledníky. Co takhle perníčky plněné povidly? Jsou rychlé, tě...
vypadá lákavě.... tu vůni cítím až sem:-)))
OdpovědětVymazatAjka
Tak to mě nenapadlo, dělat těsto v pekárně a poté chléb upéct v normální troubě. Asi to budu muset vyzkoušet, nelíbí se mi ty hranaťáci.
OdpovědětVymazatIvo, já takhle peču chleba často, hlavně když chvátám, ušetřím tím minimálně hodinu času oproti zdlouhavému procesu v pekárně.
VymazatMiluju tvoje recepty!!!
OdpovědětVymazatAhoj
OdpovědětVymazatNo tak to tedy určitě ukládám a vyzkouším.Hezký den Marťula
Ráda vyzkouším, Vlasti!
OdpovědětVymazatPa, Helena