...jsou tady perníčky a bez nich by prostě Vánoce nebyly.
Recept přidávám pro připomenutí a fotky pro inspiraci jestli jste ještě nepekli tak je pořád čas, tyhle perníčky jsou měkké a dají se jíst hned.
140 g cukru moučka
100 g másla
140 g medu
400 g hladké mouky
1 rovná lžička jedlé sody
2 vrchovaté lžičky perníkového koření
2 lžičky kakaa
Máslo a med rozpustíme a necháme chvíli zchladnout, přidáme vejce a cukr a dobře prošleháme. Smícháme mouku, sodu, koření a kakao a prosejeme do tekuté směsi. Zaděláme těsto, které bude spíš měkčí, zabalíme ho do fólie a necháme 1-2 dny v chladu odležet. Před pečením necháme těsto několik hodin v pokojové teplotě.
💙💙💙
Krásné perníčky máš !!!
OdpovědětVymazatHezký druhý adventní víkend !
Hanka
to je krásné...Sv.
OdpovědětVymazatTetkapernikarka
OdpovědětVymazatVlasti, to je taková NÁÁÁDHERA 👍👍👍🩷🎄