Naprosto bezkonkurenční letní dezert. Ještě minulý týden se nám podařilo natrhat nějaké jahody, maliny máme prakticky celé léto a borůvky se našly v mrazáku, výsledkem byla kombinace, která nejen dobře vypadala, ale i skvěle chutnala.
120 g bílků pokojové teploty
200 g cukru krupice
1 lžíce octa
1 lžíce kukuřičného škrobu
Bílky šleháme ručním šlehačem, když začnou pěnit, přidáme část cukru a dobře zašleháme, přidáváme ve čtyřech až pěti dávkách, po zašlehání celého množství cukru by neměly být znát krystalky cukru. Potom stěrkou lehce zamícháme škrob a ocet. Sníh dáme do zdobícího sáčku a na plech vyložený pečícím papírem nastříkáme kolečka o průměru cca 8 cm a okolo lem buď z malých pusinek, nebo dvakrát kolečko obkroužíme do tvaru mističky. Pečeme na 120 stupňů 1,5 až 2 hodiny do úplného vysušení.
250g macarpone vyšleháme s jednou 33% šlehačkou 2 lžičkami citrónové šťávy a moučkovým cukrem podle chuti
Krém ještě dozdobíme dalším ovocem.
Hotové mini Pavlovy dáme alespoň na 3 hodiny vychladit do ledničky , ale výborné jsou i druhý den (když zbydou)
Velkou výhodou tohoto dezertu je, že mističky si můžete upéct kdykoliv a uchovat je v uzavíratelné dóze a podle potřeby a chuti plnit.
💛💛💛
Tetkapernikarka
OdpovědětVymazatVlasti, to je tedy zase paráda👍 Recept si z dovolením píšu.
A zároveň mám ještě jeden dotaz. Po psané době sušení mističky z trouby hned vyděláš, nebo necháš v troubě do vychladnutí ?
Pozdravuji. Alena 🫶🏻
Alenko vyndavám je hned, ale když je necháš v troubě do vystydnutí, tak se taky nic nestane
Vymazatto je krása....Sv.
OdpovědětVymazatDiky, Vlasti 😊 Alena
OdpovědětVymazatNedávno jsem je dělala taky, ale takhle pohledné jsem je tedy neměla !!! Za vyfocení nestály, ale ležet na táce nezůstaly.
OdpovědětVymazatKlidný den , Vlasti !
Hanka