Lilky jsem letos pěstovala poprvé a úroda ze tří rostlin je opravdu velká. Vyzkoušela jsem různé úpravy, ale nejvíc nám chutnal lilek zapečený se slaninou a rajčaty s česnekem z minulého receptu.
2 menší lilky nakrájíme na 1 cm silné plátky, z obou stran je posolíme a necháme 15 minut "vypotit" potom je opláchneme, osušíme papírovou utěrkou a opečeme na suché pánvi. Opečené plátky lilku zlehka opepříme a naskládáme do olejem vymazané zapékací misky. Na každý plátek dáme lžičku pečených rajčat s česnekem a přiklopíme dalším plátkem, ten taky zlehka potřeme pečenými rajčaty, na ně dáme kousek anglické slaniny a posypeme strouhaným sýrem ( čedar, gouda, parmazán) Zapékáme asi 20 minut do zezlátnutí sýra.
Podáváme s pečivem a čerstvou zeleninou.
💚💚💚
Mňam, miluju lilek!
OdpovědětVymazatTetkapernikarka
OdpovědětVymazatVlasti, tak já se přiznám, že jsem se ještě z lilkem nějak neskamarádila.
Tvůj recept i výsledné foto vypadají krásně. A protože všechny recepty podle Tebe, které jsem vyzkoušela, chutnaly a jsou uloženy, je možné, že se skamarádím konečně i s lilkem 😄😄
Měj se moc hezky😊🍀🌞 Alena
Lilek jsme ještě na talíři nikdy neměli. No, měla bych to napravit :-).
OdpovědětVymazatHezký den!
Hanka
Tetkapernikarka
OdpovědětVymazatVlasti, s malým zpožděním Ti přeji vše nejlepší k narozeninám, hlavně pevné zdravíčko, štěstí a pohodu 🥂🍀🌹🌹🌹🩷😊 Alena
Alenko, děkuju ♥︎
Vymazat