sobota 23. července 2022

Bábovka s dvojí čokoládou

 Krásný letní večer vám přeji!
Dneska jsem chtěla upéct čokoládovou bábovku podle Mirky Van Gils a v domění, že recept už tu mám uložený, protože tahle bábovka je vážně skvělá, jsem hledala a hledala a recept nikde. No tak to musím honem napravit. Bábovka se povedla a jestli ji ještě od Mirky neznáte, recept přepisuji v přesném znění abych ho už příště nemusela hledat.



270 g hladké mouky
2 g soli
10 g kypřícího prášku
170 g másla
4 vejce
200 g moučkového cukru
120 g mléka
vanilka
nastrouhaná citronová kůra
120 g tmavé čokolády
120 g bílé čokolády

Postup:
Změklé máslo, sůl, cukr, citr. kůru a vanilku vyšleháme do pěny, postupně zašleháme všechna vejce, mouku prosejeme s práškem do pečiva 1/3 mouky vmícháme do máslové pěny a vmícháme mléko, a zbytek mouky. Těsto rozdělíme do dvou misek a do každé poloviny vmícháme rozpuštěnou čokoládu. Těsto lejeme střídavě do vymazané a vysypané formy. Pečeme asi 50 minut na 180 stupňů, jestli je bábovka pečená vyzkoušíme špejlí.




Přeji vám krásné letní dny a děkuji za vaše zastavení 😊

 


3 komentáře:

  1. Vlasti, neznám a ráda vyzkouším. Vypadá opravdu skvěle! A ty gladioly - nádhera!
    Přeji krásné letní dny. Helena

    OdpovědětVymazat
  2. Vlasti, nádherná forma ! A bábovka určitě taky... Zdraví Lenka
    www.babilenka.cz

    OdpovědětVymazat
  3. Bábovka jak vysoustruhovaná. Škoda zakrojit. Určitě zkusím. V sobotu jsem měla úspěch s Tvým receptem na trhací chleba !
    Hezké letní dny !
    Hanka

    OdpovědětVymazat