čtvrtek 7. února 2013

Dvoubarevná tvarohová buchta

Recept na tuhle buchtu jsem vydolovala ze svého starého receptového sešitu. Už jsem ji nepekla spoustu let a tak bylo na čase recept oprášit a trochu inovovat. A stálo to za to, buchta je nadýchaná a lehoučká.



1. těsto

  • 300 g polohrubé mouky
  • 150 g moučkového cukru
  • 150 g rozpuštěného másla
  • 2 celá vejce
  • 1/2 prášku do pečiva
  • 2 lžíce kakaa
  • 6 lžic vlažné vody
  • 150 g rybízové marmelády
  • 1 vanilkový cukr


2. těsto

  • 200 g polohrubé mouky
  • 100 g oleje
  • 4 lžíce vlažné vody
  • 1/2 prášku do pečiva
  • 3 vejce
  • 100 g práškového cukru

 
Mezi tvarohová nádivka:


  • 600 g měkkého tvarohu
  • 1 vejce
  • 120 g cukru
  • 50 g rozpuštěného másla
  • 1 vanilkový cukr
  • Rozinky podle chuti


Postup:
Na první těsto vyšleháme rozpuštěné máslo vejce a cukry, zašleháme rybízovou zavařeninu a vodu, potom zamícháme nebo zašleháme mouku s práškem do pečiva a kakaem. Toto těsto, které je poměrně husté namažeme na vymazaný a vysypaný velký hluboký plech.

Na hnědé těsto natřeme tvarohovou nádivku, kterou připravíme tak, že vyšleháme všechny suroviny ( kromě rozinek)

Na druhé těsto ušleháme sníh z bílků, do něj zašleháme cukr, žloutky, olej a vodu. Mouku smícháme s práškem do pečiva a vmícháme do vaječné směsi. Toto piškotové těsto nalijeme na tvaroh.

Buchtu pečeme asi 50 minut na 170 stupňů



10 komentářů:

  1. Vlastičko, u nás se jí říká trojbarevka, pekla ji manželova maminka a je prostě úžasná!
    Měj se hezky, Helena

    OdpovědětVymazat
  2. My jí zase říkáme ,Noc a Den', je super...:)

    OdpovědětVymazat
  3. Ahoj Vlasti, tuhle dobrotu znám a je opravdu moc dobrá!

    OdpovědětVymazat
  4. VLASTIČKO, DĚKUJI ZA RECEPTÍK.
    URČITĚ VÝBORNĚ CHUTNALA.
    BOHDA

    OdpovědětVymazat
  5. Wow to snad neni mozne! Recept na tuhle buchtu jsem hledala uz leta! Pamatuji si ji jako tribarevnou buchtu, s tvarohoem uvnitr. Naposledy jsem ji jedla jako mala holka asi pred 20 lety. Mockrat dekuju!!!! Hanka

    OdpovědětVymazat
  6. ahojky tak ja ju udelam o vikendu,dam do no boruvkovou marmeladu;-)
    drzte mi pesti
    vypada bozsky uz se tesim;-)
    lotty

    OdpovědětVymazat
  7. Moc děkuji za výborný recept. Zbytek marmelády ze skleničky jsem rozetřela na tvarohovou vrstvu, buchta neměla chybu!! Jana

    OdpovědětVymazat
  8. Dobrý den, nemohu se odtrhnout od Vašich stránek, musím si je "schovat, abych je zítra našla a budu pokračovat" Bezva zážitek. Děkuji. Kája

    OdpovědětVymazat