úterý 19. ledna 2021

Červená Lhota na bílo

 Červenou Lhotu máme za kopcem. Jezdíme tam rádi na jaře když kvetou azalky a rododendrony, v létě když kvete voda v rybníce :) i na podzim, když se listí na stromech barví do červena. Ale se sněhem jsme to letos stihli poprvé. Buď žádný sníh nebyl, nebo byl a nebyl čas, nebo nestálo za nic počasí...však to znáte.
A letos to tedy konečně vyšlo, byl sníh i čas i pěkné počasí. Normálně jezdíme na kole, ale protože se u nás nesolí a silnice je jedna velká klouzačka  a taky v lednu by to vypadalo divně, vypravili jsme se tedy na Lhotu autem. Stejně jako v létě je rybník u zámku stále bez vody, ale i tak tam ta pohádková atmosféra pořád je. Zvu vás tedy na procházku kolem zámeckého rybníka 









Byli jsme tam před víc jak týdnem, od té doby je u nás sněhu jednou tolik a co vám budu povídat, chumelí pořád, nějak se nám ta teplá fronta někde zapomněla :)
A nakonec jedna koláž Červená Lhota ve čtyřech ročních obdobích



 

8 komentářů:

  1. Vlasti, museli jsme se tam minout, vy už máte o maličko víc sluníčka. :o) A asi by jsme se stejně nepoznaly. Hi, hi. Ale bylo krásně, prostě ta kombinace červené a bílé je nádherná. Nám chybí návštěva na jaře i na podzim, takže máme co napravovat.
    Přeji krásné dny. D.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Dášo, podzim na Lhotě je nádherný, my tam byli koncem listopadu, to už bylo na stromech málo listí, no a jaro, když kvetou azalky, to je teprve pohádka. Snad už se zase dočkáme i vody v rybníku :)

      Vymazat
  2. To je nááádhera! Opravdu jako v pohádce.👏👍👍
    U nás celé odpoledne sněžilo, ale taje to! Ani nechci pomyslet, jaká cesta mě čeká zítra večer, až pojedu z rachoty.🤔
    Přeji klidnou dobrou noc.🌜

    OdpovědětVymazat
  3. Nádhera, ten kontrast se sněhem je skutečně fotogenický. Už jsem se kochala u Dáši.
    Vlasti, přeji příjemné dny, Helena

    OdpovědětVymazat
  4. Vlasti, Červené Lhotě zimní kabát moc sluší, je to přímo pohádkové.

    OdpovědětVymazat
  5. Jéé tak to je opravdu pohádka, samozřejmě znám z pohádek, ale ještě jsem neměla tu možnost,to tam navštívit osobně, tak snad se brzo dočkám. Krásně nafoceno.

    OdpovědětVymazat
  6. Ten kontrast barev je nádherný. Nikdy jsem toto místo nenavštívila, znám ho jenom z fotek nebo nějakého filmu. Fotky jsou krásné, ale vidět to na vlastní oči musí být velký zážitek.
    Měj se fajn !
    Hanka

    OdpovědětVymazat