úterý 26. března 2019

Národní technické muzeum

Minulou sobotu jsme si odškrtli další položku ze seznamu míst, která chceme jednou navštívit. Spousta známých byla v technickém muzeu za školních let na výletě, ale já jsem asi chodila do špatné školy a na výlety do muzeí jsme prostě nejezdili. Takže už konečně. Bylo to zajímavé, některé expozice se mi líbily moc, některé trochu méně. Muzeum je opravdu rozlehlé, strávili jsme tam tři hodiny a to jsme to brali docela rychle. Kdo jste nebyl, určitě doporučuji, muzeum je v Praze na Letné, takže den jsme zakončili procházkou a nádhernými výhledy na Prahu.













8 komentářů:

  1. Nikdy jsem v Praze v technickém muzeu nebyla. Jak vidím, je tam na co se dívat. I když nejsem zrovna technický typ, tak by spoustu věcí okukovala se zájmem.
    Hezký den!
    Hanka (bavi--mne-to.blog.cz)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Hani, taky nejsem technický typ, ale muzeum se mi líbilo moc. Je tedy vážně hodně veliké po třech hodinách už jsem byla docela utahaná

      Vymazat
  2. Vlasti, byli jsme tam, když byl Adam asi tříletý, miloval auta. Postavil se k zábradlí, podíval se dolů a málem zapomněla dýchat, jak byl okouzlený :o)
    Měj hezké dny, Helena

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Helenko, my se tam chystali už dávno, ale holky to nějak nezajímalo a tak jsme pokaždé v Praze skončili v ZOO :) Takže až teď jsme vyrazili sami s manželem a co ti budu povídat ta hlavní expozice aut, letadel a mašinek se mi taky líbila nejvíc.
      Jestli máte rádi stará auta, tak můžu doporučit muzeum veteránů v Nové Bystřici, to je vážně bomba. Na druhém blogu mám článek :)

      Vymazat
  3. Vidím, že technické muzeum určitě stojí za návštěvu.

    OdpovědětVymazat
  4. V Technickém jsme nebyli (zatím), přece jen je to daleko a za mých školních let se jezdilo do hlavního města vlakem 4,5 hodiny (osobák to jel celý den).
    Nicméně synkovi by se to určitě líbilo ;)
    Hezký večer, Ilona

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ilonko tak to si piš, že by se mu tam líbilo! My to máme do Prahy hodinu a půl, tedy když dálnice jede, tak se tam občas vypravíme. Na tomhle muzeu je super to, že se tam dá i najíst a tím pádem tam strávit klidně celý den :)

      Vymazat
  5. Už i my se moc těšíme, až vyrazíme konečně do nějakého toho muzea... Ono je to ale teď docela dost složité, protože vůbec nevím, kde bychom mohli pořídit nějaké roušky. Ty, které se dají koupit v lékárně jsou docela drahé a třeba ty, které jsou u vietnamce, tak těm moc něvěříme. Našli jsme tuto stránku, tak snad :)

    OdpovědětVymazat