pondělí 25. prosince 2017

Kuřecí kari s bulgurem

200 g bulguru
2 vykostěná kuřecí stehna
1 velká cibule
3 stroužky česneku
3 velká rajčata, nebo plechovku zavařených
2 velké hrsti fazolových lusků
1 malou hrst rozinek
sůl, pepř, vrchovatou lžičku kari
3/4 litru zeleninového vývaru (může být z kostky)
2 lžíce másla, 2 lžíce oleje



Bulgur zalijeme polovinou horkého vývaru, zakryjeme a necháme asi 3 hodiny bobtnat. Není to nutné, ale výrazně tím zkrátíme dobu přípravy pokrmu. Maso nakrájíme na nudličky a opečeme na másle s olejem. Opečené maso vyjmeme osolíme a opepříme, do výpeku dáme nakrájenou cibuli a česnek a chvíli restujeme, přidáme rajčata, bulgur a kari, zalijeme zbytkem vývaru. Vaříme asi pět minut, potom přidáme maso, fazolky a rozinky. Dusíme na mírném ohni asi 15 minut až bulgur pojme všechen vývar.

Žádné komentáře:

Okomentovat