200 g bulguru
2 vykostěná kuřecí stehna
1 velká cibule
3 stroužky česneku
3 velká rajčata, nebo plechovku zavařených
2 velké hrsti fazolových lusků
1 malou hrst rozinek
sůl, pepř, vrchovatou lžičku kari
3/4 litru zeleninového vývaru (může být z kostky)
2 lžíce másla, 2 lžíce oleje
Bulgur zalijeme polovinou horkého vývaru, zakryjeme a necháme asi 3 hodiny bobtnat. Není to nutné, ale výrazně tím zkrátíme dobu přípravy pokrmu. Maso nakrájíme na nudličky a opečeme na másle s olejem. Opečené maso vyjmeme osolíme a opepříme, do výpeku dáme nakrájenou cibuli a česnek a chvíli restujeme, přidáme rajčata, bulgur a kari, zalijeme zbytkem vývaru. Vaříme asi pět minut, potom přidáme maso, fazolky a rozinky. Dusíme na mírném ohni asi 15 minut až bulgur pojme všechen vývar.
Všechny recepty, které na tomto blogu najdete jsou vyzkoušeny v naší kuchyni a otestovány mlsnými jazýčky mé rodiny :)
Přihlásit se k odběru:
Komentáře k příspěvku (Atom)
-
Pomalu se nám to blíží tak ještě jeden receptík na vánoční cukroví Tohle linecké těsto je výborné, křehké,hned měkké. Používám ho i na ...
-
Na cca 60 báječných medových trubiček budete potřebovat tyto suroviny: 250g hladké mouky 100g moučkového cukru 50g Hery 2 lžíce medu 2...
-
Krásný pondělní večer Vám přeji! Letí to letí a včera jsme zapálili už druhou svíčku na adventním věnci. V sobotu jsme byli na trhu a odpol...
-
Na adventním věnci hoří třetí svíčka, tak je na čase přidat receptík na naše letošní nové cukroví. Těsto na hvězdičky jsem udělala naše klas...
-
Recept na tuhle dobrotu jsem našla na instagramu a protože z minulých let máme ještě pořádnou zásobu ořechů, hned jsem ho vyzkoušela. Je to...
Žádné komentáře:
Okomentovat