čtvrtek 26. října 2017

Pečená dýně na šalvěji s těstovinami

Na uvaření téhle dobroty jsem se nechala inspirovat televizním pořadem herbář. Dýně máme rádi a i když letos svoje nemám, v obchodech se to dýněmi jen hemží.
Takže jsme snědli jednu dekoraci, ale už máme koupené další :)


Na dvě velké porce budete potřebovat:
1/2 dýně hokaido
1 velkou cibuli
100 g anglické slaniny
1 palici česneku+2 stroužky do zálivky
5 lístků šalvěje
šťáva z jednoho citrónu
sůl, pepř
4 lžíce oleje
1/2 balíčku těstovin
parmazán na posypání


Dýni, cibuli a slaninu nakrájíme na kostičky, česnek překrojíme na půl, přidáme lístky šalvěje, osolíme, opepříme a pokapeme 2 lžícemi oleje. Dáme péct na 15 minut na 210 stupňů. Mezitím smícháme šťávu z citrónu zbylý olej a prolisované 2 stroužky česneku. Po 15 minutách přidáme citrónovou zálivku a pečeme dalších 15 minut. Pečený česnek vymáčkneme ze slupek, přidáme uvařené těstoviny a necháme v troubě ještě pár minut prohřát. 
Před podáváním posypeme parmazánem, ale nemusí být, výborně chutná i bez. 



Žádné komentáře:

Okomentovat