Na odpalované těsto si připravíme:
250 ml vody
125 g HERY
220 g polohrubé mouky
špetka soli
Rovná kávová lžička prášku do pečiva
5-6 vajec podle velikosti
Na krém:
600 ml mléka
2 vanilkové pudinky
2 žloutky
350 g másla
4 lehce navršené polévkové lžíce cukru
trochu rumu
Vodu svaříme se solí a herou, po rozpuštění hery nasypeme najednou mouku s práškem do pečiva a mícháme dokud těsto není hladké a nelepí se na hrnec. Po vychladnutí vmícháme postupně jedno vejce za druhým.
Těsto naplníme do cukrářského sáčku a stříkáme věnečky na plech vymazaný sádlem.
Troubu vyhřejeme na 230 stupňů, na dno stříkneme lžíci vody rychle vložíme věnečky a pečeme. Prvních 15 minut troubu nesmíme otevřít jinak věnečky spadnou. Potom snížíme teplotu na 200 a dopékáme dalších 15 minut. Ještě teplé věnečky prořízneme a necháme vystydnout.
Z mléka, pudinkových prášků, žloutků a dvou lžic cukru uvaříme krém do horkého vmícháme 100 g másla, přetáhneme potravinářskou fólií aby se neudělal škraloup a necháme vystydnout. Máslo vyšleháme se zbytkem cukru a postupně zašleháváme po lžících pudinkový krém. Nakonec zašleháme trochu rumu. Krémem plníme věnečky a nakonec je posypeme práškovým cukrem.
Jsou dobré, ale to odpalované těsto je makačka:-))
OdpovědětVymazatVlasti,věnečky máš výstavní ! To musí být lahoda :-)
OdpovědětVymazatAhoj Vlasti, věnečky mám moc ráda!!! A ty Tvoje vypadají nádherně!!
OdpovědětVymazatVlasti, právě jsem si uvařila kávu - jeden by se mi teď tak hodit...vypadají úžasně!
OdpovědětVymazatMoc zdravím, Helena
Dobrý den,děkuji ,mnohokrát za recept,věnečky jsou naprosto luxusní i když jsem místo ztuženého tuku použila sádlo
OdpovědětVymazat