úterý 23. dubna 2019

Klášter Rosa Coeli

Velikonoční víkend se vydařil doslova na jedničku a stejně tak se vydařil i náš dlouho plánovaný výlet. Výlet do Dolních Kounic jsme měli naplánovaný už na podzim, ale díky mému úrazu se termín posunul až na teď. Takže v sobotu konečně návštěva kláštera Rosa Coeli klapla. O klášteru jsem toho hodně četla, viděla spoustu fotek, ale vidět to na vlastní oči je opravdu velký zážitek. Ke klášteru jsme přišli ve chvíli, když právě začínala prohlídka s výkladem.
Já se nebudu rozepisovat o historii kláštera, snad jenom tolik, že to byl první ženský klášter na Moravě založený roku 1181 za husitských válek byl vypálen a v patnáctém století zrušen úplně.
Podrobně se o jeho pohnuté historii můžete dočíst na stránkách města tady
Pojďte se tedy se mnou projít tím, co z kláštera zbylo, ale věřte, že sebelepší fotka vám neřekne tolik, než zážitek na vlastní kůži...
















Přeji vám pohodový týden a děkuji za vaši přízeň :)

8 komentářů:

  1. Už jsem toto místo viděla na fotkách několikrát. Moc se mi líbí. Máme to trochu z ruky, ale třeba se mi někdy poštěstí vidět to vše na živo.
    Díky za fotky!
    Hezký den!
    Hanka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Hani i my to máme přes půl republiky, ale mladí bydlí v Brně a tak jsme skloubili návštěvu s výletem. Je to opravdu pozoruhodné místo, které stojí za návštěvu 🙂

      Vymazat
  2. To místo má své kouzlo ;) Krásný výlet jste měli.
    Hezký den.

    OdpovědětVymazat
  3. O existenci tohoto kláštera jse neměla ani ponětí. Morava je pro mě vůbec neprobádaná oblast. Děkuju, že jsi mě sem vzala. Je to nádherné, úplně magické místo. Další, co prostě musím vidět.
    Krásný víkend!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ali, opravdu je to velice zajímavé místo, které stojí za návštěvu. Vlastně celé Dolní Kounice jsou velice malebné my jsme tam strávili celé odpoledne a rozhodně jsme neviděli všechno.

      Vymazat
  4. To jsou překrásné fotky a vidět to naživo musí být opravdu zážitek.Mám ráda staré stavby a vůbec zříceniny.Díky,pokochala jsem se

    OdpovědětVymazat
  5. Vlasti, krásné fotografie, je to zajímavé a magické místo. Zeptám se manžela, jestli bychom se do Dolních Kounic nejeli podívat. My byli na velikonoční pátek ve skanzenu na Veselém Kopci. Také jsem o výletu psala na blogu.

    OdpovědětVymazat