středa 14. dubna 2021

To už snad není ani apríl

 Máme tu polovinu dubna a počasí jako na začátku března. Asi jsme si zvykli za těch pár teplých let, že zima prakticky nebyla a jaro se hlásilo o slovo už od února. Vždycky nás to na pár dní vyláká na zahradu, i nějaké to posezení na sluníčku a připálený nos se přihodí a za pár hodin tu máme sněhovou vánici, mráz a duje severák. Přesně tak to bylo i o minulém víkendu. Stihli jsme nějakou práci na zahradě, posezení s přáteli u ohně a první opečené špekáčky a v pondělí ráno už zase bylo zachumeleno🙁



I jednu z želv už sluníčko v neděli vylákálo ven, dneska už zase spí bezpečně zahrabaná v domečku 







Zkrátka, duben se s námi letos vůbec nemazlí a 
jaro rozhodně zadarmo nedostaneme.
Přeji vám klidné aprílové dny a děkuji za vaše zastavení🙂


10 komentářů:

  1. Ano,ano - počasí aprílově špásuje. Na naší zaharádce narcisy ještě ani nevykvetly. Dopoledne dnes bylo slunečno, ale zima jak na lodi.
    Snad se dočkáme dnů teplejších.
    Hanka

    OdpovědětVymazat
  2. Takový duben, jako je letos už dlouho nepamatujeme. Jak říká pranostika:..... duben - ještě tam budem. A je to pravda, jsou dny, kdy jsme rádi doma v teple. Vlasti, na zahrádce už Ti to začíná krásně kvést. I želvičku vylákalo na chvíli slunce. Chci se zeptat, kde jsou přes zimu?
    Měj pěkné dny.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Růženko, přes zimu máme želvy ve sklepě, každá spí ve své bedýnce v terarijním substrátu. Je tam stálá teplota kolem 6 stupňů a to jim vyhovuje. Jak na začátku dubna přišlo první oteplení tak se jedna úplně probudila a tak jsem je přestěhovala ven do boudy. Mají jí zateplenou a jsou už zase pěkně zahrabané a dospávají než přijde lepší počasí :)

      Vymazat
    2. Vlasti, děkuji za odpověď. My právě naši želvu nezimujeme, protože na to nemáme vhodné podmínky.

      Vymazat
  3. Máš pravdu, počasí si s námi hraje. U nás dnes sněží a mě se vůbec nic nechce dělat. Nejraději bych se vrtala v zahrádce.

    OdpovědětVymazat
  4. Vlasti, letos je duben opravdu aprílový. I u nás se to počasí mění jakou na houpačce. V neděli cyklovýlet v tričku, v pondělí zpět do zimní bundy. :o)
    Přeji hezké dny. D.

    OdpovědětVymazat
  5. Vlasti, u nás tak bílo nebylo, ale zima jako hrom a déšť, přeháňky. Nedá se nic dělat. Snad se aspoň ten Apríl domluví s Ledovými muži a dají nám v květnu pak pokoj :-))
    Posílám pozdravy :-)Alena

    OdpovědětVymazat
  6. U nás od včera chumelí, je to jako na Vánoce. Já už se těšila, že bude pořádné jaro, a nic...

    OdpovědětVymazat
  7. I přes to všechno máte tu jarně-zemní zahradu moc pěknou. Já na to letos nemám vůbec čas. V práci se u nás zase přejíždí na prezenční výrobu, řeší se nějaké loňské projekty ohledně automatizace a já se chodím domu prakticky jenom vyspat. O něco málo se postaral partner, ale tak asi všichni známe vztah mužských k zahrádce. Co se nedá sníst, to na ní nepatří. Nebo aspoň to tak říká on. :))

    OdpovědětVymazat