neděle 12. srpna 2012

Masovo-zeleninová směs tousty

Tato zeleninivo-masová směs má v kuchyni všestranné využití. Výborná je na topinky, špagety, pizzu ale i jenom jako rychlá večeře k čerstvému pečivu.
Na jednu dávku budeme potřebovat:
2 kg paprik
2 kg rajčat
5 velkých cibulí
1 deko, které prosejeme a použijeme jenom směs bez koření
1 velký česnek
feferonky podle chuti
2 kg mletého masa vepřové a hovězí napůl

 Postup:
Všechnu zeleninu očistíme a umeleme na masovém strojku.
Dáme do velkého kastrolu a přivedeme k varu. Přidáme deko bez koření a vaříme asi 20 minut. Potom přidáme mleté maso a zvolna vaříme 1 hodinu.



Hotové tousty plníme do menších sklenic a sterilujeme půl hodiny.



6 komentářů:

  1. Vlasti,
    vypadá to úžasně. Díky za recept. :-))Jsi šikovná! Zdeňka P

    OdpovědětVymazat
  2. To vypadá dobře. Škoda, že na to nemám čas.

    OdpovědětVymazat
  3. Vlasti, myslím, že jsme to s mamkou kdysi dělaly. Že bych receptík oprášila :o)
    Děkuji za něj a moc zdravím, Helena

    OdpovědětVymazat
  4. Super tak ted mam hlad skoda neman neco od tebe tady haha hezky vecer karin

    OdpovědětVymazat
  5. Já to nechápu s tím DEKO to tam mam dat tu vodu?? Děkuji

    OdpovědětVymazat