úterý 28. srpna 2012

Jablečné muffiny s tvarohovou nádivkou

Recept na tyhle muffiny jsem našla na recepty.cz a jsou výborné. Já jsem do nich tedy zapomněla dát rozinky, ale nevadí i tak nemají chybu.
Z této várky jsem měla 12 ks muffin a jednu malou bábovičku.




Suroviny na těsto:

  • 225g hladké mouky
  • 1 prášek do pečiva
  • 1 lžička skořice
  • 115g cukru krystal
  • 85g oleje
  • 2 celá vejce
  • 80 ml mléka
  • 2 nastrouhaná jablka
  • rozinky
Suroviny na náplň:
  • 125g měkkého tvarohu 
  • půl jablka nakrájeného na kostičky
  • 1 vanilkový cukr

Vejce s cukrem a olejem vyšleháme do pěny, přidáme zbylé suroviny a vymícháme ne příliš řídké těsto.
Suroviny na náplň smícháme v mističce.
Formu na muffiny vymažeme a vysypeme moukou, na dno každé muffiny dáme trochu těsta, na těsto tvarohovo jablečnou náplň a znovu těsto. Muffiny pečeme na 170 stupňů asi dvacet minut do růžova.



11 komentářů:

  1. Tak nevím, jestli bych si víc dala muffinku nebo to kuřátko z minula... Asi oboje :o)
    Pa, Helena

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Helenko určitě oboje ani jedno nemá chybu :D

      Vymazat
  2. Jablíčka ted budou tak by jsme si mohli dát:-)

    OdpovědětVymazat
  3. Ten recept mi ted prisel vhod, uz ho tisknu a zitra pecu.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jeste pridavam ze uz jsou upecene , doporucuji je udelat jsou vyborne.

      Vymazat
    2. Elli, tak to jsem moc ráda, že chutnaly, u nás se po nich taky jen zaprášilo a už se těším až je udělám příště s rozinkami :)

      Vymazat
  4. Děláš mi chutě. Měla bych je taky zase udělat...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Amelie udělej, nějaké to jablíčko se vždycky najde, jsou krásně nadýchané a jestli máte rádi skořici tak jako my tak s ní nešetři :)

      Vymazat
  5. úžasný recept, upečeno a kdyby holky nebyly venku, tak už i všechno zbaštěno, díííííííííííky

    OdpovědětVymazat
  6. Dakujem za fajnovy receptik. Boli uzasne ♥ Alexandra

    OdpovědětVymazat
  7. Recept vypadá bezvadně (miluju jablka i tvaroh) :) Vyzkouším z kombinace hladké a špaldové mouky, která mi zatím nikde neplechu neudělala.

    OdpovědětVymazat