Dlouho už tu nebyl žádný recept a protože je podzim a dostali jsme hrušky, oprášila jsem recept od kterého zmizely fotky a upekla hruškový koláč.
200g cukru krupice
1 vanilkový cukr
4 vejce
200g hladké mouky
150g mletých ořechů
2 lžičky prášku do pečiva
2 lžičky mleté skořice
1 polévkovou lžíci kakaa
100 ml mléka
Náplň:
Buď velký hruškový kompot, nebo 4 středně velké zralé hrušky. Já jsem měla tvrdé, tak jsem je oloupala, nakrájela na kousky a tři minuty povařila ve vodě a potom rychle zchladila a nechala okapat
Drobenka:
150g hrubé mouky
100g cukru moučka
100 g másla
Máslo a cukry utřeme do pěny, přidáme postupně žloutky, stále třeme. Smícháme všechny suché suroviny a na dvakrát na střídačku mléko a suchou směs vmícháme do vaječné pěny. Nakonec vmícháme sníh z bílků.
Těsto rozetřeme na menší plech nebo koláčovou formu.
Na těsto hustě poklademe kousky hrušek a posypeme drobenkou. Pečeme ve vyhřáté troubě asi 45 minut. Jestli je koláč pečený vyzkoušíme testem špejlí.
💛💛💛






nádhera....Sv.
OdpovědětVymazatTetkapernikarka
OdpovědětVymazatAhoj Vlasti 😊 Nedávno jsem dělala taky koláč, švestkový. Ten Tvůj hruškový si s dovolením píšu 😊 Určitě vyzkouším.
Musím se zmínit o keramice, která je vidět téměř v každém Tvém článku. Je moc krásná 👌
Přeji i pohodové dny 🥰🍀🍂 Alena
To je jistě moc dobrý koláč. Receptík si vytisknu.
OdpovědětVymazatMěj se hezky !
Hanka