neděle 9. února 2025

Salát z červené řepy a hroznového vína

 Je zapotřebí pohnout se zpracováním loňské úrody a tak po dýních přišla řada na červenou řepu. Tenhle salát co lednice dala nám opravdu zachutnal. Přesné poměry surovin nemám, nejlepší je chuť vyladit ke spokojenosti strávníků, takže spíš pro inspiraci.


3 menší červené řepy uvaříme, nebo upečeme, oloupeme a po vychladnutí nahrubo nastrouháme.
Velkou hrst kuliček bezpeckového hroznového vína nakrájíme na čtvrtky, přidáme k nastrouhané řepě. Přidáme lžíci majonézy a lžíci zakysané smetany, osolíme, opepříme, podle chuti zakápneme citrónovou šťávou a můžeme přidat prolisovaný stroužek česneku.
Dělala jsem s česnekem i bez a obojí nám chutnalo. Necháme aspoň hodinu v lednici vychladit. Před podáváním podrobíme fetou, nebo balkánským sýrem.

Podáváme s pečivem.


A včera jsem obešla zahradu. Pořád je zamrznuto ale objevila jsem trs sněženek, deroucích se zmrzlou zemí za sluníčkem, trochu jsem poklidila ve skleníku a vysela první papriky, kedlubny a saláty aby bylo na jaro nachystáno 💚






Přeji vám pohodovou neděli a děkuji za vaše zastavení
💛💛💛



2 komentáře:

  1. Podívala jsem se na ty pudinkáče. Ty určitě udělám, až nás tady doma bude víc. Mně kdysi dala recept žena mého bratrance na moc dobrý salát z naložené červené řepy. Jen ho nemohu najít. Musím ji požádat o poslání. Moc mi tenkrát chutnal, dělala jsem ho pak docela často. Potom jsem se nějak odmlčela a napsaný receptík je někde......... :-)
    Hezkou neděli, Vlasti !
    Hanka

    OdpovědětVymazat
  2. Viděla jsem pudinkáče na Inst. a jdu si sem pro recept.Ale dala bych si i salát z červené řepy,ty jsem si právě uvařila.Díky za recepty

    OdpovědětVymazat