úterý 18. února 2025

Obrácený slaninový rohlík metodou tang zhong

A proč obrácený? Nemáme rádi slaninu vypečenou na škvarek a tak jsem to, co bývá na slaninových rohlících navrchu nacpala dovnitř. A neděste se názvu. Tuto metodu můžete užít všude když chcete krásně nadýchané a hebké kynuté těsto. Pečivo z něho vydrží déle vláčné, pokud ho nestihnete sníst hned. Už se těším až pomocí této metody upeču třeba loupáky.

Je to metoda, kdy se z části mouky a tekutiny uvaří kaše a ta se po vychladnutí na pokojovou teplotu přidá při zadělávání do těsta. Těsto bylo hebké, elastické a krásně se s ním pracovalo.


Tang zhong: 20 g hladké mouky a 100 ml mléka svaříme na kaši a necháme vystydnout na pokojovou teplotu

❤❤❤

Kvásek: 20 g čerstvého droždí a lžíci cukru utřeme na kašičku. přidáme lžíci mouky a trochu mléka z odměřeného množství na těsto

❤❤❤

Těsto:

480 g hladké mouky dala jsem půl bílé hladké a půl chlebové
230-250 ml mléka podle savosti mouky
1 vejce
50 g rozpuštěného másla
1 lžičku soli
❤❤❤
Na plnění 200g anglické slaniny, 150g nastrouhaného sýra (gouda, čedar)
kečup nejlépe domácí
❤❤❤
Ze vzešlého kvásku, tang zhongu a ostatních surovin vypracujeme těsto a na teplém místě ho necháme vykynout než zdvojnásobí svůj objem.


Těsto rozdělíme na 8 stejných částí, každou vyválíme, potřeme kečupem, naplníme slaninou a strouhaným sýrem a stočíme do rohlíků. Rohlíky naskládáme na plech, necháme ještě asi dvacet minut kynout, potřeme rozšlehaným vajíčkem a posypeme sýrem a semínky. Pečeme asi 30 minut do zlatohněda.






A je to a určitě ne naposled
Přeji vám krásný večer a děkuji za vaše zastavení
❤❤❤

5 komentářů: