K podzimu už u nás pár let neodmyslitelně patří dýňový sirup do kávy. Máme ho rádi v kapučínu a k tomu ještě dýňový šnek a podzimní nálada je dokonalá 💛
1 hrnek (300 ml) cukru krupice
1 hrnek dýňového pyré nejlépe z hokaido
1,5 hrnku vody
1 vrchovatá lžička skořice
1 vrchovatá lžička perníkového koření
Cukr necháme zkaramelizovat v hrnci se silným dnem, přilijeme vodu a necháme rozvařit na sirup, přidáme dýňové pyré a koření, necháme přejít varem a přes sítko přelijeme do uzavíratelné lahve. Přidáváme do kávy s mlékem asi 1-2 polévkové lžíce, podle toho jak máte rádi sladké. Výborný je také na lívance, nebo přelití palačinek.
No a u nás byly o víkendu ještě i dýňoví šneci a to je teprve dobrota.
Recept zde:
A taky byl u nás víkend ve znamení hub, ale o tom zase jindy
Přeji vám pohodový nadcházející týden a děkuji za vaše zastavení
💛💛💛
Tak o dýňovém sirupu jsem vůbec nevěděla. Určitě musí být dobrý, protože recepty od Tebe jsou vždycky OK. Šneky jsem zamýšlela taky upéci, ale neupekla :-).
OdpovědětVymazatMěj se hezky !
Hanka