sobota 12. listopadu 2022

Svatomartinské rohlíčky

 Letos jsem vyzkoušela nový recept a nový postup na rohlíčky a můžu říct, že to byly ty nejlepší nekynuté  rohlíčky, které jsem kdy pekla a recept si tu musím uložit.


440g mouky (hladká a polohrubá půl na půl)
250 g másla-studeného z lednice
250 ml šlehačky
2 lžíce cukru moučka
2 žloutky
špetka soli

Máslo nastrouháme na hrubém struhadle, smícháme ho s moukou a cukrem a vypracujeme drobenku pouze konečky prstů, aby se máslo moc nerozehřálo, je potřeba aby kousky másla zůstaly viditelné.
Přidáme zbytek surovin a vypracujeme těsto. Pracujeme rychle, zahřátí těsta dlouhým hnětením není žádoucí, stále dbáme aby byly viditelné kousky másla, které při pečení způsobí lístkování těsta. Nejlépe to jde v robotu. Hned jak se těsto spojí, uděláme kouli, kterou dáme na hodinu odpočinout do lednice.
Odpočinuté těsto rozdělíme na čtyři díly. Každý díl vyválíme do kruhu velikosti jídelního talíře, rozkrájíme na 8 stejných částí, plníme nádivkou podle chuti, stočíme do rohlíčků a pečeme ve vyhřáté troubě na 180 stupňů do růžova



3 komentáře:

  1. Recept si vytisknu- bude se hodit.
    Pěkný víkend!
    Hanka

    OdpovědětVymazat
  2. Vlasti, rohlíčky vypadají báječně. Děkuji za recept ,určitě vyzkouším.
    Měj se krásně, přeji prima něděli.

    OdpovědětVymazat