pondělí 12. září 2022

Chorvatsko poprvé - Blače

 Když jsme plánovali letošní dovolenou, měla jsem jasné dva cíle. První byl Dubrovník a druhý Mostar, takže oba cíle musely být v dojezdové vzdálenosti na jednodenní výlet a v termínu kdy nebude spalující vedro a příliš velké davy. První týden v září nám přišel jako ideální volba a teď po návratu už můžu říct, že v jiném termínu už na dovolenou nechci. A protože jsme byli opravdu moc spokojeni, přináším pár typů na opravdu pěknou dovolenou.
Ubytování jsme sehnali přes airbnb.cz a pokud se podíváte na fotky, bylo tam všechno a ještě něco navíc. Vesnička je v celku malá, ale je tu několik restaurací, plážových barů, dva obchůdky s potravinami, zmrzlina... a božský klid. Obecní pláž je moc pěkná, oblázková se stínem pod tamaryšky, ale v hlavní sezóně určitě nestačí, ale poblíž je ještě velká písečná pláž s velice mělkým a teplým mořem naprosto ideální pro malé děti.
Vesnice leží v údolí řeky Neretvy a když vylezete na kopec nad ní, koukáte na jednu stranu na vesničku v zálivu a na druhou stranu na políčka v úrodné deltě.
Fotek mám snad milión a nejraději bych vám ukázala všechny. Blače je vesnička na konci světa, ale má prostě úžasnou atmosféru























Takže pro dnešek všechno, je to takový mišmaš fotek z Blače a blízkého okolí, jo a to šlapadlo jsme měli k dispozici v rámci ubytování celý týden a vážně jsme si ho užili 😀
💙💙💙
Přeji vám pohodové dny a děkuji za vaše zastavení 




4 komentáře:

  1. Vlasti, naprosto tomu rozumím, kdo má tu možnost, září je ideální!
    Zdravím od moře. Helena
    https://sincerehelena.blogspot.com/

    OdpovědětVymazat
  2. Krásné fotky a věřím, že ten termín byl OK.
    Hezké dny!
    Hanka

    OdpovědětVymazat
  3. Vlasti, moc krásné fotečky. Užili jste si prima dovolenou.
    Měj se krásně. Jana

    OdpovědětVymazat