pátek 12. dubna 2013

Bábovka z čokolády Margot

Tenhle recept budete asi všichni znát jako řezy z čokolády margot, ale řezy se mi zdály moc suché a tak jsem jednou vyzkoušela těsto nalít do bábovkové formy a světe div se, z ne příliš oblíbeného moučníku se rázem stala stálice v naší kuchyni.




 A tady je recept:


3 vejce
1 hrnek cukru
2 hrnky polohrubé mouky
1 šlehačka a trochu mléka
1 prášek do pečiva
1 čokoláda Margot

Žloutky ušleháme s cukrem do pěny, střídavě přidáváme mouku smíchanou s práškem do pečiva a šlehačku pokud je těsto moc husté přidáme trochu mléka. Čokoládu Margor nastrouháme na hrubém struhadle a smícháme se lžící mouky a zamícháme do těsta. Z bílků ušleháme sníh a lehce vmícháme do těsta. Pečeme ve velké formě na 180 stupňů asi hodinu, jestli je bábovka propečená zjistíme zapíchnutím špejle.




Přeji vám krásný slunečný víkend!

9 komentářů:

  1. Už ji mám v troubě,tak se těším na výsledek.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To je tedy fofr, tak ať chutná :)

      Vymazat
  2. Vlasti, výborný nápad, dělám řezy jen na plech a aby nebyly tak suché a drobivé přidávám olej - jen tak od oka, asi deci, hezký víkend,
    Marcela

    OdpovědětVymazat
  3. Margotka nám taky chutná:-)

    OdpovědětVymazat
  4. Ta vypadá tuze dobře. Margotky můžu hooodně:)
    Pěkný víkend přeje Jarka

    OdpovědětVymazat
  5. Už jsou jen dva kousky,které jsem schovala pro manžela.Je výborná.

    OdpovědětVymazat
  6. Milá Vlastičko, díky moc za príma recept. Margotka se u nás těší velké oblibě, hlavně u manžela, který je alergický na ořechy, takže oblíbená kokosová tyčka v bábovce ho určitě potěší. Až se sní ty tři šrůty štrúdlu, co jsem upekla dnes, což bude trvat asi do zítra, tak určitě vyzkoušíme! Hezký nedělní večer, L.

    OdpovědětVymazat
  7. To zní jednoduše a vypadá výborně, Vlasti.
    Ráda vyzkouším, měj se hezky!
    Pa, Helena

    OdpovědětVymazat
  8. Parádna bábovka, vyzerá fantasticky. Recept si vytlačím a vyskúšam.

    OdpovědětVymazat