Na šest porcí budete potřebovat 1200g čerstvého lososa. Filet lososa očistíme od šupin, omyjeme, osušíme a nakrájíme na šest stejných porcí. Lososa odložíme do chladu a pustíme se do přípravy hráškového pyré.
Suroviny na hráškové pyré:
svazek jarní cibulky (já měla 4 ks)
sáček mraženého hrášku 450 g
hrst nasekané petrželky
100 ml bílého vína
100 ml zeleninového vývaru
100 ml šlehačky
sůl, pepř
50 g másla
Na másle orestujeme nakrájené cibulky, přidáme hrášek zalijeme vínem a vývarem, přidáme petrželku sůl a pepř podle chuti a vaříme až je hrášek měkký. Přidáme smetanu a rozmixujeme. Uchováme v teple.
Lososa opepříme, osolíme a zakápneme citrónem. Na pánvi rozpustíme lžíci másla a vložíme lososa kůží dolů. Na kůži opékáme asi 7 minut, potom porce opatrně obrátíme a opékáme dalších pět minut.
Dáme na nahřáté talíře, přidáme hráškové pyré a opékané brambory.
Všechny recepty, které na tomto blogu najdete jsou vyzkoušeny v naší kuchyni a otestovány mlsnými jazýčky mé rodiny :)
Přihlásit se k odběru:
Komentáře k příspěvku (Atom)
-
Tenhle dort jsem už chtěla dlouho udělat a kdy jindy upéct zelený dort než na zelený čtvrtek :) Receptů je všude spousta a v podstatě se li...
-
Pokud máte rádi mák a makovec, je tahle bábovka přesně to co hledáte! Recept na ni jsem našla na Maminčiných receptech, je rychlá, vláčná...
-
Recept na tenhle dort jsem objevila tady a jako mnoho dalších receptů z tohoto blogu mohu jenom doporučit. Na dort 26cm budete potřeb...
-
Recept na tyhle koláčky jsem objevila u Ajky , moc mě zaujaly a dneska jsem je vyzkoušela. Na tohle těsto poprvé sáhnete rukou až když pečen...
-
Z prvních letošních ořechů a je opravdu skvělá! Recept jsem našla na "Maminčiných receptech" a maličko upravila. 150 g másla...
Vlasti, hráškové pyré jsem jedla poprve v Londýně, servírují ho tam se smaženou bílou rybou, mňam. A u tebe s lososem, toho neodmítnu nikdy :o)
OdpovědětVymazatMoc zdravím, Helena
Wygląda to super. Pozdrawiam.
OdpovědětVymazatWygląda bardzo aptyecznie. Pozdrawiam serdecznie.
OdpovědětVymazat