sobota 17. listopadu 2012

Anýzové hvězdičky

Cukroví z anýzu potřebuje stejně jako zázvorky spoustu času na rozležení. Využila jsem tedy dnešního dne plného inverze kdy se ven nechce ani na chvíli k upečení jedné dávky anýzových hvězdiček.





Na jednu dávku, která vystačí na tři plechy cukroví budete potřebovat:

200 g hladké mouky
120 g Hery nebo másla
120 g cukru
1 celé vejce
1 polévková lžíce nadrcených anýzových semínek

Ze všech surovin vypracujeme na vále těsto a necháme v chladu hodinu odpočinout



Potom těsto vyválíme na plát a vykrajujeme hvězdičky, které pečeme na 160 stupňů do růžova (asi 12 minut)


Já jsem trochu experimentovala a místo vykrajování jsem těsto tlačila do dřevěných forem, které jinak používám při pečení perníčků.
Reliéf sice není tak výrazný, dělá to především kropenatost těsta od anýzu, ale náznak tam je a sušenky nevypadají tak fádně.
Možná by nebylo od věci, namočit spodní stranu do čokolády, chuť anýzu a hořké čokolády by se mohla dobře doplňovat.


7 komentářů:

  1. jé, tady už se peče! A já si myslela, zda není moc brzy, když začnu v pondělí perníčkama! Pěkný recept, z anýzu jsem ještě nikdy nedělala,recept si opíšu, děkuji! :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Na perníčky já se chystám taky, ale čekám až mi dorazí nové formičky :)

      Vymazat
  2. Vlasti, to vytlačení je opravdu moc hezké!
    A voní až sem...
    Měj se hezky, Helena

    OdpovědětVymazat
  3. Vlasti, skoda, ze u nas jsem jedina kdo anyz muze. Hned bych si dala rict. Taky se mi moc libi to vytlacovani... Hezky den!

    OdpovědětVymazat
  4. Vlasti, tak jsem neodolala a už upekla. Jsou krásně voňavé a chutnají. Obrázek mých anýzových hvězdiček jsem i s odkazem na Tvé stránky dala ke mně na blog. Děkuji za dobrý recept. :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. A udělala jsi dobře, odpoledne jdu na to. U nás je hnusně, tím aspoň využiju dne. Bude to po letech první vánoční pečení, stejně bude jediné. Kitty

      Vymazat