neděle 17. února 2019

Jaro na zkoušku?

Krásný podvečer! To jsou dny! Ani se tomu nechce věřit, co nám počasí v posledních dnech nabízí! Jsme sice stále pod sněhem a ráno teplota klesá téměř k minus deseti stupňům, ale za ty krásné slunečné dny to stojí. Posezení s knihou a kávou na terase v únoru vážně nepamatuji. 
Na jižní straně a tam kde se má sluníčko o co opřít už sníh pomalu, ale jistě mizí a pod ním vystrkují ze země špičky tulipány a poupátka sněženky- neklamná známka, že jaro je opravdu blízko.
A dneska došlo i na trošku zahradničení, venku se sice nic kvůli sněhu dělat nedá, ale na přesazování amarylisů ve skleníku bylo počasí akorát.










A můj kousek jara doma 
Přeji vám pohodový zbytek neděle a klidný další únorový týden :)



12 komentářů:

  1. Ahoj Vlasti,vy máte tedy ještě pěkně bílo :-)Bude stačit ale pár teplých dní a sníh bude mizet.Dnes jsme si taky dali se sousedama kávu na terase :-) Seděli jsme sice v bundách,já i v čelence,ale bylo to fajn:-) Na dlouhé sezení to nebylo,ale v únoru,to je co říct :-) Ještě se má prý ochladit,ale to jaro už je opravdu i tak cítit...a na to se už asi všichni těšíme moc :-)
    Přeji ti krásný zbytek neděle :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Alenko u nás na terase to dneska bylo na krátký rukáv, ale když slezu na zahradu tak musím ve sněhulích :)
      On je ten sníh díky velkým nočním mrazům dokonale zledovatělý a taje strašně pomalu, ale aspoň se nic neuchvátá vždyť je polovina února!

      Vymazat
    2. Přesně tak, Vlasti,Zima ještě vesele vládne :-)
      U nás tedy na krátký rukáv ani náhodou,byla jsem ráda,že jsem zachumlaná :-))

      Vymazat
  2. Vlasti, u vás je ještě sněhu.:o) U nás dnes opravdové jaro, sluníčko hřálo a dnes jsme už na terase i obědvali (pozdější oběd) a v krátkém rukávu, opravdu. Tak bylo teplo, ale jen, než sluníčko začalo zacházet za domy, pak se rychle ochlazovalo.
    Ale je únor, tak uvidíme, jestli to už vydrží anebo nějaký sníh se ještě ukáže. :o)
    Přeji krásný večer. D.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Dášo, tyhle dny jsou vážně úžasné, u nás už leží sníh strašně dlouho a klidně bych brala kdyby už žádný další nepadal, ale nedělám si iluze, protože je před námi březen-za kamna vlezem :)

      Vymazat
  3. Vlasti, bylo opravdu nádherně! Koukám, na ty kopce sněhu, co stále máte...
    Měj hezké pondělí, Helena

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Helenko, tolik sněhu co je letos už nebylo spoustu let. V noci máme pořád velké mrazy, každý den skoro -10 takže to už není ani sníh spíš led a ten taje ták pomalu :(

      Vymazat
  4. Vlasti, u nás tolik sněhu nebylo a tak zůstávají jen zbytky. Jsou krásné dny, o víkendu jsme hlídali vnoučata. Odpoledne jsme šli na procházku a skončili jsme na hřišti. Kdybys viděla, jak děti řádily. Užívaly si, že můžou na skluzavku, na kolotoč, nevěděly kam dřív. Verunka měla bláto až na zadku.;-)
    Také si myslím, že je ještě moc brzy, je teprve únor. Můžeme se dočkat sněhu i mrazů.
    Přeji krásné dny. Růža

    OdpovědětVymazat
  5. Vlasti, to máte ještě sněhu!! Ale sluníčko hřeje, to máš pravdu. I my už měli odpolední kávičku venku na terase :)
    Měj prima dny, Petra

    OdpovědětVymazat
  6. Taky jsem si v neděli vypila první venkovní kávu. Ale na krátký rukáv to u nás nebylo i když sníh na naší zahradě už není. Jen malinké zbytečky tam, kam sluneční paprsky dosáhnou stěží. Sněženky ty už se hlásí, narcisy jen tak vykukují a i hyacint má špičky svých lísků venku. Ale ! Ja píšeš - březen za kamna vlezem a já dodávám - duben ještě tam budem. :-)
    Hezké dny!
    Hanka

    OdpovědětVymazat
  7. Teda Vlasti, u vás je ještě sněhu! My už delší dobu žádný nemáme , ale sluníčko už hezky hřeje. Na zahradě jsem objevila klubající se hyacint, tak doufám, že nezmrzne.
    Vlasti, měj se krásně.

    OdpovědětVymazat
  8. Máte moc pěkné stránky.Fotky jsou nádherné.Asi budu často nakukovat.Děkuji

    OdpovědětVymazat