Takže na jednu dávku téhle dobroty budete potřebovat:
2 kg švestek
300g cukru
150 g čokolády ( já jsem si oblíbila čokoládu na vaření z Lidlu)
70 g kakaového prášku
4 lžíce rumu
A jak na to?
Švestky jsem vypeckovala, dala do hlubokého plechu zasypala cukrem a hodinu pekla na 220 stupňů.
Švestky už jsem měla hodně zralé, po hodině pečení v nich nebyla skoro žádná tekutina.
Obsah pekáče jsem nalila do vysokého hrnce, přidala na kostičky nalámanou čokoládu, kakao a rum a rozmixovala tyčovým mixérem do hladka.
No a pak už jenom naplnit do skleniček, a sterilovat 15 minut a je hotovo.
Úroda už se pomalu stěhuje pod střechu, letos jsem sice jenom ve funkci pozorovatele, ale i tak je to fajn.
Prý nás čeká ještě řádka pěkných sluníčkových dnů, tak si je krásně užijte!
Tak přesně takovou jsem letos zkusila a je TOP... Kam se hrabe marmeláda, nebo Nutela.
OdpovědětVymazatUž se těším na palačinky se šlehačkou :o)
Krásné dny plné sluníčka přeji i k vám
Dostala jsem je loni jako dárek, byla to dobrota!
OdpovědětVymazatVlastičko, měj hezké dny, Helena