úterý 3. června 2014

Rohlíčky ze zakysané smetany

Minulý víkend jsem napekla dva druhy rohlíčků. Na ty žluté z kynutého těsta najdete recept tady a ty bílé obalované v cukru jsou ze zakysané smetany.



A tady je recept:

200g hladké mouky
250g celozrnné pšeničné mouky (jemně mleté)
1 Hera
1 zakysaná smetana 200g
1 lžička prášku do pečiva

Mouku prosijeme s práškem do pečiva, heru nakrájíme, přidáme zakysanou smetanu a vypracujeme na vále hladké těsto.
Z těsta vyvalujeme placky o velikosti velkého talíře, rozkrájíme na 8 dílů, na každý díl dáme náplň (já jsem měla tvaroh a povidla) stočíme rohlíčky, které pečeme na plechu vyloženém pečícím papírem do růžova. Teplé rohlíčky bohatě cukrujeme, nebo obalujeme v moučkovém cukru s vanilkou.



4 komentáře:

  1. ... este zostali? pridem...kam? :))) tie vyzeraju fajne... dakujem za recept, urcite vyskusam, pa Zuzana

    OdpovědětVymazat
  2. Vlastičko, ty tedy hodně lákají k nakousnutí... Asi budu v tělocvičně bydlet, ale musím je zkusit :o)
    Pa, Helena

    OdpovědětVymazat
  3. Rohlíčky vypadají skvěle, Vlasti, na jazyku se musely jen rozplývat. Příležitostně je vyzkouším.

    OdpovědětVymazat
  4. Dneska jsem je zkusila...asi byly výborné,- nezbyl na mě ani jeden :-)))
    ale pusa od cukru u všech vnoučat svědčila o jejich kvalitě...já tam k tomu tvarohu a povidlům vpašovala ještě kousíček čokolády. Děkuji moc. Olga

    OdpovědětVymazat