středa 11. června 2014

Bábovka z arašídového másla

K upečení téhle bábovky jsem se nechala inspirovat u Kuchařky ze Svatojánu, ale recept jsem si trochu upravila po svém.


 Na menší bábovku budeme potřebovat tyto suroviny:

2 vejce
100 g cukru krupice + 1 vanilkový cukr
1 lžíce sirupu z agáve
100 g arašídového másla ( nejlépe s kousky arašídů)
2 lžíce oleje
1 malý bílý jogurt
250 g polohrubé mouky
1 prášek do pečiva
1/2 lžičky skořice
50 g rozinek
150 ml mléka

Vejce ušleháme s cukry a sirupem do pěny. Zašleháme arašídové máslo, olej a jogurt. Mouku prosijeme s práškem do pečiva a skořicí do vaječné hmoty, přidáme mléko a promícháme. Nakonec vmícháme rozinky. Pečeme ve vymazané a vysypané formě asi 45 minut. Potom vyzkoušíme špejlí, případně dopečeme.







5 komentářů:

  1. Cokoli jsem pekla s arašídovým máslem, to bylo skvělé. Tak proč ne bábovka!
    Moc zdravím Vlasti, Helena

    OdpovědětVymazat
  2. Ta by mohla být dobrá .... asi je na čase to arašídové máslo vyzkoušet:-)))

    OdpovědětVymazat
  3. Bábovku bych si dala...vypadá skvěle.

    OdpovědětVymazat
  4. Neskutečně dobrá bábovka :)

    OdpovědětVymazat
  5. Moc dobrá. Povedla se. Díky za recept. :-)

    OdpovědětVymazat