úterý 17. září 2013

Polévka z dýně hokaido

Krásný večer vám všem přeji. Tak tu máme asi opravdu podzim, studený, sychravý a mokrý ošklivý podzim. A co v tomhle počasí zahřeje lépe než výborná krémová polévka.
Dýní hokaido se letos urodilo hodně, několik jsem rozdala, několik použila na dekoraci a spousta jich ještě zbývá na konzumaci.


 A jako první jsem uvařila polévku na kterou budeme potřebovat:
1 kg dýně hokaido
1 litr zeleninového vývaru
1 cibule
olej
smetana na vaření
sůl pepř

Na oleji osmažíme cibulku do sklovata. Přidáme na kostky nakrájenou dýni, kterou jenom omyjeme a odstraníme jádra dýni neloupeme! Zalijeme vývarem a vaříme do měkka asi 25- 30 minut. Když je dýně měkká polévku tyčovým mixérem rozmixujeme, vrátíme na plotnu a zavaříme smetanou, dosolíme opepříme a podáváme s chlebovými krutonky.





Dobrou chuť!

4 komentáře:

  1. Hmmm vyzera lahodne, urcite vyskusam :) Mira...

    OdpovědětVymazat
  2. Dynova polevka je u nas velmi oblibena.Tva na taliri vypada moc chutne.

    OdpovědětVymazat
  3. Vlastičko, manžel už si jednu dýni koupil, polévku miluje a já taky. Dělám ji hodně podobně jako ty, přidávám zázvor, má pak tu báječnou sladko - pálivou chuť.
    Moc tě zdravím, Helena

    OdpovědětVymazat